Divendres, 30 de juliol de 2021 - Edició 1100
La República

1-D: Herrera qualifica d’èxit la manifestació i assegura que es va reclamar “un canvi de prioritats”

El candidat a les eleccions generals per ICV, Joan Herrera, s’ha mostrat molt satisfet aquest diumenge al matí pel resultat de la manisfestació per reclamar el dret a decidir sobre les infraestructures, que ha qualificat d”èxit’, en la qual hi va participar tota la cúpula d’ICV i d’EUiA, a excepció del conseller Joan Saura. Segons Herrera, la mobilització va ser ‘molt àmplia, majoritària i transversal’ i va mostrar per una banda el ‘malestar’ amb les polítiques de les infraestructures que s’estan portant a terme des de Madrid i, per l’altra, la voluntat de ‘rectificar’ aquestes polítiques, ‘donant prioritat al transport públic, al tren convencional i a les Rodalies’. El líder ecosocialista també ha dit que hi havia una gran presència de gent d’esquerres, com també molts socialistes descontents, i que així ho va confirmar la presència de l’expresident de la Generalitat Pasqual Maragall.

Redacció
Redacció 02/12/2007

Segons Herrera, a la manifestació va assistir ‘molta gent d’esquerres i socialistes que no entenen com és possible que Zapatero mantingui a la ministra Álvarez’ i les polítiques a l’entorn del TGV. Per això ha considerat que tant els socialistes com els ciutadans d’esquerres van reclamar més ‘sensibilitat’ per part de l’executiu espanyol, però també un canvi en la gestió de les infraestructures.

Herrera ha exigit al govern espanyol que ‘prengui nota’ d’aquestes reivindicacions perquè ‘des de Catalunya volem assumir les nostres prioritats’, però també ho ha exigit a alguns sectors de Catalunya perquè ‘cal canviar aquestes prioritats per dir que la prioritat és el transport públic i que abans que el TGV ha de ser el tren convencional. ‘El desenfoc de les polítiques que a vegades s’han fet des de Catalunya’ també ha causat malestar entre la ciutadania que es va manifestar dissabte, ha afegit.

Manifestació contra el terrorisme

Joan Herrera ha confirmat que la seva formació política assistirà el pròxim dimarts a Madrid a la manifestació convocada per tots els grups parlamentaris del Congrés dels Diputats, patronals i sindicats ‘per expressar el rebuig al terrorisme’. El candidat ecosocialista ha celebrat que s’hagi recuperat la ‘unitat de les forces polítiques’ en aquest sentit, però ha exigit que ‘es respecti aquesta unitat, que sigui sincera i no passatgera’.