Divendres, 18 de juny de 2021 - Edició 1058
La República

Geis sosté que no s’alterarà el “desenvolupament habitual” de les PAU i que, “com sempre”, es podran fer en català, castellà i aranès

La consellera de Recerca i Universitats denuncia la “voluntat” dels tribunals d’interferir en les proves

Redacció
Redacció 07/06/2021
La consellera d'Universitats i recerca, Gemma Geis

La consellera de Recerca i Universitats, Gemma Geis, ha apuntat que no s’alterarà el “desenvolupament habitual” de les Proves d’Accés a la Universitat (PAU) que es podran fer en català, castellà i aranès. Això sí, el departament ha denunciat la “voluntat” dels tribunals d’interferir en les proves després que avui al migdia el TSJC hagi estimat les mesures cautelars urgents demanades per l’Assemblea per una Escola Bilingüe de Catalunya. “Defensem el nostre funcionament de les PAU, el català no es toca i el respecte a l’alumnat tampoc”, ha reblat. En aquest sentit, Geis ha volgut transmetre un missatge de tranquil·litat i calma, assegurant que l’objectiu principal de la conselleria “és que vagin bé” en un context de pandèmia.

Sigui per bé o per mal, hi ha qui ho ha llegit com a “desobediència” al TSJC en el fet que no es repartiran els examens en les tres llengües per a que cada alumne en triï un i refusi els altres dos exemplars. A poques hores d’iniciar-se les proves, la pretensió del tribunal, a més de cara és gairebé impossible i la logística serà la mateixa. Segons la consellera Geis, només es “reforçarà la comunicació” sobre la possibilitat de triar idioma. En un altre nivell comunicatiu, a les xarxes, la consellera ha sigut molt més clara i explícita: