Dissabte, 6 de juny de 2020 - Edició 681
La República

Lluc Salellas ha malmès el projecte de Guanyem Girona

Joan Puig
Joan Puig 29/05/2019
Elisenda Alamany amb els candidats de Guanyem Girona/ Twitter @GuanyemGirona

Per aconseguir el poder no val tot, i menys pactar amb els del 155 a Girona. La proposta de Salellas ha estat un greu error i malmet un projecte nou, transversal i prometedor que ha aconseguit un resultat extraordinari. Salellas hauria de  disculpar-se pel bé del projecte col•lectiu de Guanyem Girona que ha aconseguit suports transversals de la societat gironina i un veritable èxit electoral, i que té molts opcions de futur per aconseguir l’alcaldia. La proposta del seu líder crea desconcert ja que només es possible amb el vist i plau del PSC.

El seu plantejament ha portat desconcert a bona part de la candidatura i dels seus simpatitzants, i ha estat una proposta feta sense consulta al moviment, el que fa necessari que doni explicacions a tots aquells que han votat Guanyem Girona.

No només ha estat Salellas de la CUP que ha obert la porta a pactes amb els responsables del 155, cal recordar que el PSC va votar el mateix que el PP i Ciudadanos: altres electes d’ERC i de JuntsxCat al territori han fet trucades per intentar pactes inconfessables, si això passà serà un desgavell per l’independentisme. Per evitar-ho cal que els líders independentistes pactin un full de ruta clar i diàfan, i tallar de soca-rel pactes que farà feliç a Iceta i a Aznar.

Relacionats