Dimecres, 26 de gener de 2022 - Edició 1280
La República

Rull li recorda a Batet que amb la inhabilitació de Rodríguez “recull el que va sembrar”

El conseller de Territori i Sostenibilitat suspès pel 155 avisa li recorda a Batet que a ell el van inhabilitar per ser independentista i li retreu que una “presidenta presumptament progressista el fulminés”

Agències 22/10/2021
El conseller legítim Josep Rull, a la sortida de Lledoners

EL conseller del Govern de Puigdemont represaliat, Josep Rull, assenyala que la presidenta del Congreso, Meritxell Batet, “recull el que va sembrar” en relació a la inhabilitació del diputat de Podemos, Alberto Rodríguez.

Rull acusa Batet de tenir “dues vares de mesurar” en relació a la situació que van viure ell mateix, Jordi Turull, Oriol Junqueras i Jordi Sánchez amb la de Rodríguez.”A nosaltres se’ns va vulnerar el dret d’immunitat, se’ns va impedir comparèixer davant de la mesa de l’estatut del diputat, només perquè som independentistes. I ara mira de protegir Alberto Rodríguez”.

En aquest sentit, Rull adverteix Batet que “el Supremo és insaciable” i lamenta que una presidenta “presumptament progressista” els “fulminés”.

Josep Rull ha carregat també contra l’alt tribunal a qui acusa de “no ser homologable als estàndards europeus” i considera que la condemna de Rodríguez és “ignominiosa des d’un punt de vista democràtic”. El conseller legítim retreu a Batet que no els protegís davant del Supremo i optés per “fulminar-los” sense haver tingut la possibilitat de defensar-se a la mesa de l’estatut del diputat. “Va fer allò que ni Marchena s’atrevia a fer: treure’ns la condició de diputat que ens va donar el poble de Catalunya”, assenyala.

Rull assenyala que el que ha succeït és el que van advertir que passaria. “Primer vam ser nosaltres, els independentistes catalans, després qualsevol que s’atreveixi a discrepar. Quan dubtes a l’hora de defensar la democràcia, reculls les conseqüències”, remarca l’exconseller de Territori de la Generalitat.

En aquest sentit, Rull recorda l’advertència que li ha fet el Suprem a Batet en cas que no inhabiliti Rodríguez. “El tribunal l’amenaça a ella amb tenir problemes en cas que no executi una sentència ignominiosa en termes democràtics”, destaca.

“Quan érem els independentistes feia gràcia, ara pot ser qualsevol altre que discrepi pot ser assenyalat i això és el que li passa a la presidenta Batet. Quan no et poses al costat de la democràcia, sinó d’aquells que limiten la llibertat ideològica, la llibertat d’expressió i el dret de defensar idees legítimes, no pots defensar res”, ha conclòs Rull.