Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

Quines exposicions ens porta la tardor?

|

- Publicitat -

Arriba la tardor i amb ella les novetats expositives. La nova temporada comença amb les expectatives molt altes. Els grans museus de la ciutat i els centres d’art han programat per aquests mesos magnes exposicions que delectaran als seus visitants. Avui us en presentem cinc per anar fent boca.

Norman Narotzky. 'I Am a Man', 1968-1969 / MNAC
Norman Narotzky. ‘I Am a Man’, 1968-1969 / MNAC

LIBERXINA, Pop i noves pràctiques artístiques, 1966-1971

Publicitat

Museu Nacional d’Art de Catalunya

Del 16 de novembre de 2018 al 22 d’abril de 2019

Imma Prieto i Àlex Mitrani presenten l’exposició: Liberxina, una proposta que vol explorar l’art dels anys seixanta i setanta a Catalunya. El període analitzat, segons els comissaris, sempre ha patit de certa indefinició historiogràfica. Són els anys de l’emergència del pop, l’ocàs de l’informalisme i el naixement de l’art conceptual. Alhora que és el moment en el qual els primers nascuts després de la guerra arriben a l’edat adulta. Francesc Artigau, Robert Llimós, Equipo Crónica, Antoni Llena, Antoni Miralda, Joan Rabescall, Antoni Port (Evru) són els protagonistes de la nova generació d’artistes que actuen dins o fora del principat.

Aquesta exposició serà la primera d’una sèrie al voltant de l’art català de postguerra, un període de la història molt fructífer, però que mai ha aconseguit la fortuna expositiva que li pertocaria.

Autoretrat d’Stanley Kubrick / Wikipedia

Stanley Kubrick

Centre de Cultura Contemporània de Barcelona

16 d’octubre de 2018 al 31 de març de 2019

El CCCB fa arribar a Barcelona l’exposició: Stanley Kubrick, una mostra que presenta l’obra del prestigiós director de cinema dels Estats Units. Al CCCB hi podrem trobar una selecció, d’objecte, arxius, projectes, que ens faran submergir-nos i entendre en el seu context els films del director, a més de presentar-nos els projectes que mai no van veure la llum com: Napoleon i The Aryan Papers.

Jaume Plensa, Memories Jumelles, 1992 / MACBA
Jaume Plensa, Memories Jumelles, 1992 / MACBA

Jaume Plensa

Museu d’Art Contemporani de Barcelona

Del 30 de novembre de 2018 al 28 d’abril de 2019

El MACBA presenta aquesta tardor una gran exposició sobre l’artista barcelonès. Després de vint-i-dos anys sense exposar a la ciutat comtal, Plensa torna a Barcelona de la mà de Ferran Barenblit. L’exposició mostrarà obres de l’artista des dels anys vuitanta fins a l’actualitat. La mostra farà servir com a tensió narrativa la dialèctica entre les escultures basades en figures humanes i les basades en idees estranyes.

Lee Miller. Bathing Feature [Bañador], Vogue Studio, Londres,1941 © Lee Miller Archives, Inglaterra, 2018
Lee Miller. Bathing Feature [Bañador], Vogue Studio, Londres,1941 © Lee Miller Archives, Inglaterra, 2018
Lee Miller i el surrealisme a la Gran Bretanya

Fundació Miró

La fotògrafa britànica Lee Miller fou una de les ambaixadores més notables del surrealisme a Gran Bretanya. La Fundació Miró ens convida amb aquesta exposició a descobrir les activitats dels surrealistes anglesos de la mà dels seus protagonistes. L’exposició compta amb pintures, escultures i fotografies de Joan Miró, Man Ray, Paul Nash, Salvador Dalí, Eileen Agar, Max Ernst, Henry Moore, Leonora CarringtonYves Tanguy, Roland Penrose i Lee Miller, entre d’altres.

Julio González, Le Cagoulard, 1935
Julio González, Le Cagoulard, 1935

Julio González

Del 19 de setembre al 30 de desembre de 2018

Fundació Vila Casas

L’Espai Volart de la Fundació Vila Casas celebra els trenta anys d’existència de l’Institut Valencià d’Art Modern (IVAM). Ho fan amb una exposició de Julio González, “amb l’objectiu de posar en relleu fins a quin punt la producció d’aquest destacat artista ha modificat la nostra manera de veure i entendre la creació artística”. El comissari de l’exposció J. F. Yvars reunix una setantena de dibuixos i quatre esctultures de l’artista.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut