Edició 2087

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 12 de abril del 2024
Edició 2087

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 12 de abril del 2024

Quim Forn diu que no deixarà d’anar a manifestacions: “Si no, estaríem caient en la seva trampa”

|

- Publicitat -

L’exconseller d’Interior, Joaquim Forn, ha afirmat dos dies després de sortir indultat de la presó de Lledoners que no deixarà d’anar a manifestacions i de dir el que pensa: “Si estic en llibertat, estic en llibertat per dir el que penso i fer el que cregui convenient i no vull tenir cap mena de limitació”. En una entrevista al diari ARA Forn ha explicat que tots els líders independentistes indultats actuaran dient el que pensen perquè han sortit “amb les conviccions encara més fortes i més fermes”. L’exconseller ha explicat que una de les primeres coses que vol fer és anar a veure a l’expresident Carles Puigdemont a Waterloo, i ha agraït el seu paper en què hagin sortit de la presó.

Forn ha explicat que a part de Puigdemont, amb qui no es veu fins al 31 d’octubre del 2017, també té ganes de veure Clara Ponsatí, Lluís Puig i Toni Comín “el més aviat possible”.

Publicitat

 

Forn considera que els nou líders independentistes indultats estan en deute amb la feina que s’ha fet des de fora de Catalunya. També ha agraït el “paper important” d’ERC en la concessió dels indults, així com de Jaume Asens. També ha dit que seria “molt desitjable” una trobada entre Carles Puigdemont i Oriol Junqueras.

 

Durant l’entrevista ha dit que la pancarta que van lluir a la sortida de presó la guardava des dels Jocs Olímpics del 1992. “És un missatge per expressar a tot el món i era un bon moment per recuperar-lo, era la millor manera de continuar internacionalitzant el fet català”, ha explicat.

 

Pel que fa a la taula de diàleg, Forn ha defensat que s’hi ha de parlar “de dos temes que han quedat molt clars, l’autodeterminació i l’amnistia”. “Mai hem sabut quina és la voluntat de l’estat espanyol”, ha lamentat Forn, que ha demanat començar a parlar de què es fa si passen dos anys i no hi ha cap avenç. “Hem de saber què passarà si la taula de negociació no tira endavant”, ha reblat.

 

 

 

 

 

 

Publicitat

Opinió

Minut a Minut