Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

Puigdemont acusa C’s i PP d’intentar “de manera desesperada” prohibir-li presentar-se a les europees

El líder de JxCat creu que estan "una mica nerviosos" perquè "deuen haver vist" que podrà agafar l'acta d'eurodiputat

|

- Publicitat -

El president Carles Puigdemont ha acusat Ciudadanos i el PP d’intentar “de manera desesperada” prohibir-li uns drets que té “intactes” per presentar-se a les eleccions europees després que tots dos partits hagin recorregut a la Junta Electoral la seva candidatura. Puigdemont creu que el recurs “no els sortirà bé”. “Tornaran a fer el ridícul”, ha dit aquest dijous a la nit des de Bèlgica. Així, Puigdemont ha reivindicat que tant ell com els consellers Toni Comín i Clara Ponsatí, amb qui comparteix llista, tenen “tot el dret del món” a ser candidats als comicis a l’Eurocambra. El líder de JxCat ha afirmat que C’s i el PP estan “una mica nerviosos” perquè “deuen haver vist” que podrà agafar l’acta d’eurodiputat.

Puigdemont ha participat aquest dijous al vespre en una conferència sobre el procés independentista de Catalunya a Kortrijk, a Bèlgica. En la seva intervenció, el president ha defensat que “fins que no s’arribi a un acord” sobre un referèndum d’autodeterminació el mandat de l’1-O “gaudeix de completa legitimitat i validesa”. “No ens fa por votar els cops que sigui necessari”, ha assegurat.

Publicitat

Bourgeois allarga la mà a Puigdemont

A l’acte també hi ha intervingut el ministre-president de Flandes, Geert Bourgeois, que ha sigut l’encarregat de cloure la conferència. El també candidat a les eleccions europees pel partit nacionalista flamenc N-VA ha desitjat “molt coratge” als independentistes catalans i ha allargat la mà a Puigdemont de cara a la legislatura a l’Eurocambra.

“Podeu trobar un aliat en mi i en tota la delegació de l’N-VA al Parlament Europeu”, ha promès Bourgeois adreçant-se a l’expresident en català.

Per la seva banda, Puigdemont també ha agraït a l’N-VA el seu suport a Bèlgica després de marxar de Catalunya. “Sense això hauria sigut impossible continuar lluitant”, ha dit.

Et pot interessar  El govern espanyol amenaça amb recursos al TC contra les lleis de memòria històrica dels governs del PP i Vox
Publicitat

Opinió

Minut a Minut