Dissabte, 25 de setembre de 2021 - Edició 1157
La República

Ponsatí reclama un lideratge “més decidit” pel Consell per la República

Ponsatí declara que vol mantenir la seva independència de JxCat: “Les propostes són difoses”

Redacció
Redacció 13/12/2020
Pla mig de l'eurodiputada Clara Ponsatí durant el seu discurs en el marc de l'acte del Consell per la República al Parc de les Exposicions de Perpinyà. Imatge del 29 de febrer del 2020 (Horitzontal)

La consellera exiliada i eurodiputada Clara Ponsatí ha reclamat un lideratge “més decidit” per al Consell per la República Catalana, que ha convocat una assemblea per aprovar el seu reglament el 19 de desembre a Agelès, a la qual s’ha convidat a participar els diputats independentistes del Parlament.

En una entrevista al Nació Digital aquest diumenge, Ponsatí ha defensat fer del Consell per la República “l’eina principal de comandament de la independència des de l’exterior”, i ha lamentat que no agafés més vol, en les seves paraules.

“Es va fer a disgust per part d’ERC, amb una actitud molt reticent a reconèixer el paper del president Puigdemont. D’altra banda, el “puigdemonisme” ha estat molt entretingut en la seva construcció i desconstrucció”, ha assegurat.

Davant el suplicatori que tramita l’Eurocambra a petició del Tribunal Supremo, ha dit que defensarà davant els eurodiputats que el jutge instructor de l’1-O Pablo Llarena no és competent perquè “hi ha una ofensiva judicial contra l’independentisme i necessiten tenir el control a través del TS“.

Ponsatí, que no s’ha afiliat al nou JxCat, ha dit que vol mantenir la seva independència: “No veig clars els posicionaments polítics que s’estan defensant. Les propostes polítiques que fa JxCat són difoses”.