Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

Puigdemont renuncia a ser entrevistat a Catalunya ràdio en solidaritat amb Junqueras

|

- Publicitat -

El president legítim a l’exili i cap de llista a les eleccions europees per Lliures per Europa, Carles Puigdemont, acaba d’anunciar a través de les xarxes socials que renuncia a participar en una entrevista perquè la Junta Electoral Central n’ha prohibit una altra a Oriol Junqueras.

S’ha conegut aquest matí que la JEC ha denegat la participació per videoconferència del líder d’ERC al debat de caps de llista a les eleccions europees de TVE d’aquest dimecres a la nit. L’àrbitre electoral ha argumentat, en una resolució de dimarts, que el debat és “incompatible” amb el règim horari de la presó de Soto del Real i està “fora de l’horari previst per a la utilització de la sala de videoconferències” del centre penitenciari. La JEC recorda que l’acord és ferm i només es pot recórrer davant del Suprem. Junqueras tampoc va poder participar al debat de les europees de TV3, ja que la JEC va rebutjar la seva participació pels mateixos motius. El líder d’ERC és el cap de llista de la coalició Ara Repúbliques.

Publicitat

La resposta de Puigdemont no s’ha fet esperar i ha afirmat que “davant l’impediment perquè Junqueras pugui ser entrevistat a Catalunya Ràdio, com a candidat a les europees, rebutjo participar en l’entrevista que tenia concertada demà en solidaritat amb ell i per contribuir a denunciar la repressió que continua alterant la campanya” i ho ha acompanyat amb l’etiqueta #FreeTothom.

Et pot interessar  Puigdemont diu estar esparverat per la "mala qualitat" del Govern, la "pèrdua d'autoestima" i l'estat del català
Publicitat

Opinió

Minut a Minut