Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

Òmnium atorga a Josep Piera el 55è Premi d’Honor de les Lletres Catalanes

|

- Publicitat -

Òmnium Cultural ha atorgat a l’escriptor, poeta i traductor valencià Josep Piera i Rubió (1947) el 55è Premi d’Honor de les Lletres Catalanes. Es tracta d’un dels reconeixements més importants de l’entitat, ja que el Premi d’Honor reconeix la trajectòria intel·lectual, així com la importància i exemplaritat de l’obra literària o científica en llengua catalana que, a la vegada, ha contribuït a la vida cultural dels Països Catalans, d’aquelles persones que el reben.

L’entitat atorga el premi a Piera “per la seva extraordinària trajectòria, amb una veu poètica inconfusible i amb una constant i persistent defensa de la llengua catalana al País Valencià, des de la creació literària, la societat i l’escola”. Piera forma part de la Generació dels 70 i al llarg de la seva extensa carrera ha escrit nombrosos poemes (també infantil i juvenil), a més de ser crític literari, assagista, dramaturg, músic i col·laborador de mitjans de comunicació. L’autor explica que va començar a escriure “poemes en castellà i cançons en francès”, ja que eren les úniques llengües que aprenia a l’escola: “No podia imaginar-me que la llengua que parlava la meua família, la gent del meu poble, la que deien que no tenia gramàtica, es podia escriure i cantar”.

Publicitat

“Fem cultura, fem llengua, visquem-la, sentim-la, usem-la, diguem t’estimo. El que importa és que una llengua estiga dita“, ha expressat Piera durant l’entrega del Premi d’Honor.

Xavier Antich, que és la primera vegada que comunica el Premi d’Honor, explica que “l’obra de Josep Piera, és també una obra de creació de comunitat, de pont i baula entre generacions diverses, des del País Valencià però amb mirada sempre als Països Catalans”. Així doncs, amb aquest reconeixement, Òmnium també vol fer valer el paper de Piera com a “activista incansable per la llengua”, tot assegurant que “amb la seva militància i compromís, és també una figura absolutament necessària en la relació i el diàleg de la nostra literatura respecte a altres cultures”.

Et pot interessar  Plataforma per la Llengua inicia converses amb grups del Congrés per recórrer la proposta educativa del País Valencià
Publicitat

Opinió

Minut a Minut