Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

Els Comuns s’alineen amb Cs, PSC i PP per tombar l’autodeterminació i salvar Felipe VI

La falta de majoria independentista en perdre els vots de Puigdemont, Rull, Turull i Sànchez i Comín fa perdre votacions importants al Parlament

|

- Publicitat -

De 70 vots independentistes a 65 i dos que Ciudadanos impugnarà al Tribunal Constitucional

Davant la negativa de la Mesa a acceptar el sistema de delegació escollit per JxCat de delegar el vot, Carles Puigdemont, Jordi Sánchez, Josep Rull i Jordi Turull s’han perdut. Juntament amb el de Toni Comín, representa una pèrdua de 5 escons. A més, Ciudadanos ha decidit que impugnarà els vots d’Oriol Junqueras i Raül Romeva que els lletrats del Parlament sí havien donat per vàlids.

Publicitat

Els comuns deixen de ser equidistants

Sigui com sigui, la majoria independentista ha perdut dues votacions que sense les ingerències del jutge Pablo Llarena hagués guanyat sense problemes. La primera és que el republicanisme no ha pogut reprovar el rei Felip VI i exigir l’abolició de la monarquia. La votació ha quedat empatada a 65, ja que els comuns han votat en contra juntament amb Cs, PP i PSC en fins a tres ocasions, fent decaure-la.

També l’independentisme ha perdut la majoria a l’hora d’aprovar la resolució presentada per la CUP, després que els anticapitalistes acceptessin no citar explícitament les lleis del referèndum i de transitorietat jurídica, aprovades el setembre del 2017 i que va permetre l’1-O. Però s’ha produït un empat a 65 vots. Així doncs, no s’ha pogut aprovar el text que afirma “el dret imprescriptible i inalienable de Catalunya a l’autodeterminació tal com es va manifestar en les disposicions aprovades en aquesta cambra per poder exercir aquest dret”.

Et pot interessar  Albiach critica que Aragonès "parla més del referèndum com a candidat que en tres anys al Govern"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut