Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

JxCat reprèn el curs polític Brussel·les amb la Diada i la sentència de l’1-O sobre la taula

|

- Publicitat -

Junts per Catalunya dona el tret de sortida al nou curs polític amb una reunió de dos dies a Brussel·les on hi ha sobre la taula la Diada i la sentència de l’1-O. El grup parlamentari de la formació ha arribat aquest matí a la capital belga per abordar aquests temes amb el líder de JxCat, Carles Puigdemont, de cara als pròxims mesos que estaran marcats per la decisió del Tribunal Suprem, la formació de govern a Espanya i l’acció de l’independentisme. El president Quim Torra s’afegirà aquesta tarda a la trobada que continuarà dimecres, quan farà una roda de premsa conjunta amb Puigdemont.

És el segon viatge del president per analitzar el nou curs polític català, després que aquest cap de setmana assistís a la cimera a Suïssa amb representants de JxCat, ERC, CUP, ANC i Òmnium i amb Puigdemont i la secretària general d’Esquerra, Marta Rovira. A la trobada també es va abordar la Diada i una estratègia unitària de l’independentisme per fer front a la sentència del Tribunal Suprem sobre l’1-O.

Publicitat

En aquest sentit, JxCat veu “perfectament compatible” formar un govern de concentració sobiranista que enforteixi la Generalitat i, a més, tornar a investir Carles Puigdemont, segons van confirmar diverses fonts a l’ACN. Per contra, allunyen l’escenari de la repetició electoral i defensen que uns nous comicis podrien allunyar la unitat de l’independentisme.

A la reunió d’aquest dimarts a l’hotel NH Collection de Brussel·les estan presents les diputades al Congrés Laura Borràs i Míriam Nogueras, la regidora per Barcelona, Elsa Artadi, i l’exlíder del PdeCAT, Marta Pascal.

Et pot interessar  VÍDEO | Puigdemont fitxa l'empresària Anna Navarro ( @annapapallona ) com a número dos
Publicitat

Opinió

Minut a Minut