Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

Josep Ramon Bosch equipara Vox amb Puigdemont i Torra

"El 155 ens va anar molt bé", rectifica el president de l'entitat unionista SCC

|

- Publicitat -

Josep Ramon Bosch és el president de l’entitat unionista Socitat Civil Catalana, però per poc temps. Ell mateix explica que a finals del maig vinent, en una assemblea de socis, s’escollirà nova presidència. Bosch va assumir el càrrec en una situació de crisi però sempre ha tingut clar que “tenia data de caducitat”. Després de les polèmiques declaracions on rebutjava un nou 155 i el nacionalisme espanyol se li va tirar a sobre, el president de SCC matisa: “El 155 ens va anar molt bé, però s’ha d’aplicar quan toca”.

“SCC té molt bona relació amb Cs, PP i PSOE”, ha sentenciat. El líder de l’entitat ha afirmat en una entrevista a Els Matins de TV3 que el 155 va ser positiu per a Catalunya perquè “moltes empreses no van marxar” però que ara no es pot “vanalitzar”, referint-se a l’eletoralisme dels partits nacionalistes. “S’ha d’aplicar quan la legalitat no es compleixi”, ha sentenciat.

Publicitat

Un cop més, la polèmica veu unionista de Bosch ha comparat el partit d’extrema dreta Vox amb els presidents Puigdemont i Torra: “Vox és un partit fill del carlisme basc”, ha afirmat, mentre ha assgurat que “no s’allunya de Puigdemont i Torra”.

Barcelona, co-capital espanyola 

L’entitat que pretén “donar veu als no nacionalistes” vol impulsar una plataforma d'”afectats pel procés”. És per això també que es presentarà una proposició que tractarà diversos punts, entre ells la voluntat d’aplicar la llei de defensa del castellà en l’educació “que en molts casos no s’ha establert”, ha afegit Bosch; així com seguir amb el relat propositiu de fomentar “Barcelona, la co-capital espanyola” i portar institucions a Catalunya, “demanar que hi hagi catalans al Govern” i “reforçar el catalanisme i la catalanitat”, que, segons el president, “l’origen del catalanisme no anava contr Espanya”.

Et pot interessar  SCC entra a fer campanya i demana al Suprem que investigui Puigdemont per blanqueig de diners

 

 

 

 

 

Publicitat

Opinió

Minut a Minut