Dijous, 27 de Febrer de 2020 - Edició 581
La República

Jordà, sobre els presos polítics: “No els oblidem, però hi ha moments que això s’ha d’aparcar per avançar”

La consellera ha urgit a acordar uns pressupostos i ha qualificat de “ridícul” assenyalar sempre Madrid

Avatar
Agències 05/06/2019
Teresa Jordà, en una imatge d'arxiu

La consellera d’Agricultura, Ramaderia i Pesca, Teresa Jordà, considera que el que està passant respecte el govern legítim, els presos polítics i el judici de l’1-O “ho condiciona tot de manera extrema”. “El llegir no ens ha de fer perdre l’escriure. No vol dir que ens n’oblidem, però hi ha moments que això s’ha de, segurament, aparcar. És una opinió molt personal. Però segurament ens faria avançar i posar la sisena, que és el que necessita el país”, ha afirmat en una entrevista a Ser Catalunya.

D’altra banda, Jordà ha urgit a acordar uns pressupostos i ha qualificat de “ridícul” assenyalar sempre Madrid per a afegir que l’estat espanyol “té culpa de molts dels mals, però no de tots”. Un dels principals problemes que, segons Jordà, ha tingut el Govern és que no ha estat capaç d’explicar la situació “extremadament complicada” amb què va aterrar. “S’havia decapitat un govern, amb una repressió flagrant amb companys a l’exili i a la presó, havíem de començar a gestionar un nou govern i molts ens titllaven d’autonomistes”, ha descrit per després afegir que en aquella situació tothom estava patint una “ressaca de primer ordre”.

La titular d’Agricultura ha posat l’accent en la necessitat de tenir pressupostos tenint en compte que es ve d’una situació “complicada” de doble pròrroga pressupostària. Ha recordat que abans del cicle electoral no va ser possible arribar a un acord amb els comuns, i ha urgit a seure a negociar ara que s’han acabat les eleccions. “Hem de fer les coses diferents. Si no tenim un problema molt greu com a país i això ens ofegarà. Aquest país no es pot permetre més temps sense pressupostos”, ha avisat.

Relacionats