Edició 2158

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 23 de juny del 2024
Edició 2158

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 23 de juny del 2024

El cas de Gibraltar amb el Brexit demostra que si Europa vol, Espanya calla i acata

Per què, de cop i volta, Espanya ja no demana la cosobirania del Penyal?

|

- Publicitat -

Gir sobtat de 180 graus de la política exterior espanyola sobre la sobirania de Gibraltar. Després del triomf del Brexit al Regne Unit, el Gobierno havia vist una oportunitat per a buscar una solució a l’eterna reclamació sobre la roca. De seguida es va descartar la plena sobirania de la roca perquè des de Downing street l’oposició era màxima. Així doncs, es va optar amb força i determinació des de la diplomàcia espanyola apostar per la “doble sobirania” aprofitant que el Regne Unit haurà d’abandonar ben aviat la Unió Europea.

Publicitat

Però, de cop i volta, tot ha canviat i ha estat per una ordre directa des del centre de la UE. Ara, Espanya no reclamarà la sobirania de Gibraltar en les negociacions amb el Regne Unit sobre el Brexit. Aquest canvi es deu, directament, que, segons expliquen funcionaris espanyols a El Confidencial Digital, “Europa ens ha dit que, durant les negociacions pel Brexit, aquest tema no toca”. I Espanya ha callat i acatat.

L’advertència de la Comissió Europea ha dilapidat l’estratègia espanyola que s’havia dut a terme fins ara. Des d’Exteriors han confirmat al mitjà citat que Josep Borrell ha rebut l’advertència de les autoritats europees que Brussel·les no donarà suport a Espanya respecte a les seves reivindicacions sobre Gibraltar. Aquest avís ha provocat que el ministre descarti públicament reclamar la sobirania del Penyal.

La a Comissió Europea té com a únic objectiu arribar a un bon acord amb el Regne Unit i el tema espanyol fa nosa. Per tant el missatge que s’ha donat a Espanya és que la UE no li donarà suport i que, si vol la cosobirania, no participarà en les negociacions amb el Regne Unit.

Et pot interessar  Junts insta la Comissió Europea a intervenir després que un grup de jutges hagi enviat una guia contra l'amnistia
Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut