Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

Cuevillas insinua que Borrell va fer trampes a l’examen per accedir al càrrec de la UE

|

- Publicitat -

Josep Borrell ha quedat retratat durant la seva primera compareixença davant l’Eurocambra. El nou Alt Representant de la Unió Europea no va saber respondre una pregunta sobre el mecanisme de sancions per abusos dels drets humans. L’exministre socialista espanyol no va saber respondre una pregunta sobre la proposta de la llei Magnitski europea perquè no sap de què es tracta segons explica el diari Ara.

Serguei Magnitski va ser un advocat rus que va morir el 2009 quan estava en presó preventiva, on va ser torturat per les autoritats russes després de destapar una complexa trama de corrupció i el seu cas va transformar-se en un projecte de llei aprovat per Barack Obama el 2012. El Parlament Europeu va fer una crida als estats membres de la UE perquè es creés un mecanisme com aquest a escala comunitària de la Unió.

Publicitat

L’advocat i diputat de JxCat, Jaume Alonso-Cuevillas, ha destacat l’afer i ha posat el crit al cel per la ignorància de Borrell: “Es tracta d’una matèria de la qual va ser examinat per escrit abans de ser nomenat”.

El barceloní reflexiona en veu alta: “Potser algú li va fer les respostes i ni les va llegir?” assumint que podria haver fet trampes a l’examen o, directament, que el seu ha estat un càrrec elegit a dit.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut