Dissabte, 1 d'abril de 2023 - Edició 1710
La República

Cuevillas desmunta amb un tuit la proposta estrella de Sánchez: modificar l’article 99 de la Constitución

El líder del PSOE ofereix el seu discurs d’investidura al Congreso sense tenir encara majoria

Gerard Sesé 22/07/2019
El líder del PSOE i candidat a tornar a ser investit president del govern espanyol, Pedro Sánchez, al Congrés intervenint durant el debat, el 22 de juliol de 2019. (Horitzontal)

Aquest dilluns ha començat el ple d’investidura on Pedro Sánchez busca encara una majoria per a poder continuar a la Moncloa.

Durant el seu discurs, ha proposat modificar la Constitución espanyola. Però, com era d’esperar, no pas per a fer encaixar Catalunya a Espanya o permetre un referèndum, sinó per a modificar l’article 99. Aquest és el que obliga a noves eleccions si no hi ha una majoria suficient per formar govern.

L’única referència indirecta a l’independentisme l’ha fet quan parlava d’Europa: “Necessitem més Unió Europea, per tant quin sentit té crear fronteres internes dins d’Espanya?”.

El diputat de JxCat i advocat dels exiliats, Jaume Alonso-Cuevillas, ha desmuntat la proposta de Sánchez amb un sol tuit: “A banda de les proclames buides habituals, la proposta estrella del discurs d’investidura és modificar la Constitució (art. 99) perquè les minories nacionals pintin encara menys que ara. Entusiasme a la bancada socialista”.

Però, a més, Cuevillas s’ha burlat del discurs de Sánchez, dient que “és avorrit de nassos”.