Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

Illa manté que vol sotmetre’s a una investidura per ser president, però no té cap suport a part dels socialistes

|

- Publicitat -

El candidat del PSC, Salvador Illa, ha dit a la presidenta del Parlament, Laura Borràs, que té “l’obligació” de fer una ronda de consultes amb els grups parlamentaris de cara a la investidura independentment de com estiguin les negociacions per investir Pere Aragonès. En una entrevista a ‘El Matí de Catalunya Ràdio’, Illa s’ha mostrat convençut que Borràs complirà les seves obligacions i que es reunirà amb els grups la setmana que ve per veure els possibles candidats. Illa ha explicat que quan parli amb ella li dirà que manté la seva voluntat de sotmetre’s a una sessió d’investidura i ha afegit que Borràs “haurà de prendre decisions, explicar-les i justificar-les”.

Illa insisteix que vol complir la promesa que va fer durant la campanya electoral de presentar-se a la investidura per ser president de la Generalitat i insisteix que té “la legitimitat i l’obligació moral” de fer-ho com a partit més votat de les eleccions del 14-F.

Publicitat

El dirigent socialista ha reconegut que, de moment, només compta amb els suports del seu grup, el del PSC. I ha dit que està treballant per aconseguir-ne més. En aquest sentit, ha afirmat que li agradaria que a Catalunya hi hagués un govern de coalició entre PSC i comuns per “obrir una etapa de retrobament”.

“Encara no tinc el suport de ningú més enllà del meu grup però em veig amb cor d’aconseguir-lo”, ha insistit per després afegir que repetir fórmules que no han funcionat no és de sentit comú. El termini legal per fer una primera votació d’investidura és divendres 26 de març.

Preguntat per si es veu com a cap de l’oposició, Illa ha respost que es veu com a president de la Generalitat però ha afegit que acceptarà “com vagin les coses”. Tot i afirmar que es veu com a president de la Generalitat.

Et pot interessar  VIDEO | Puigdemont llança un ultimàtum a Sánchez: o compleix amb Catalunya o es queda sense pressupostos

Pel que fa a la pandèmia, Illa considera que no està guanyada sinó que s’està guanyant i ha fet una crida a la precaució a les portes de Setmana Santa. Segons l’exministre de Sanitat, d’aquí a un mes o mes i mig l’escenari serà diferent i manté, tot i el retard en la vacunació, que el voltant del 70% de la població espanyola estarà vacunada a l’estiu.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut