Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

ERC segueix avançant les negociacions amb la CUP i Junts pocs dies abans de la constitució del Parlament

|

- Publicitat -

ERC i JxCat s’han tornat a reunir aquest dimarts, tal com ha pogut saber l’ACN. Per part dels republicans hi han assistit la portaveu, Marta Vilalta, el president del grup parlamentari, Sergi Sabrià, i el president del Consell Nacional, Josep Maria Jové. La delegació de Junts l’ha encapçalat la vicepresidenta del partit Elsa Artadi. Els dos partits intenten avançar en les negociacions, a pocs dies de la constitució del Parlament, en una sessió plenària que es preveu per a finals de la setmana que ve. La trobada entre ERC i Junts arriba el mateix dia que els republicans també s’han reunit amb la CUP. Les converses entre republicans i anticapitalistes avancen a més bon ritme que les negociacions entre ERC i JxCat, segons fonts coneixedores.

De fet, ERC i la CUP han avançat en propostes vinculades al “rescat social i al model de país”, segons han informat les formacions. En una roda de premsa, el diputat electe dels anticapitalistes Xavier Pellicer ha dit que ara “tots els escenaris estan oberts” però que per a fer-los possibles “s’han de començar a generar les condicions”. “Treballem en veure fins a quin punt hi ha compromís no només d’ERC, també de JxCat i dels comuns per poder avançar en aquests àmbits”, ha dit. La CUP ha insistit en retirar les bales de ‘foam’, que la Brimo no participi en desnonaments o que la Generalitat cessi l’acusació particular contra manifestants. “Aquests àmbits són urgents”, ha ratificat Pellicer.

En un comunicat, Esquerra ha afirmat que s’han fet “avenços notables”. En aquesta trobada s’han tractat propostes pel rescat social, la reconstrucció i la transformació del país. En concret, s’han abordat les polítiques d’habitatge, la salut i en el reforç dels serveis públics.

Publicitat
Et pot interessar  Junts i ERC presenten vots particulars a l'informe del PP contra l'amnistia que s'aprovarà dilluns al Senat

“Els dos partits han pogut fer un pas endavant en les negociacions on hi ha hagut bona sintonia entre les dues parts”, han conclòs. Els republicans han explicat que s’ha treballat en la construcció nacional i en quins han de ser els reptes i els propers passos a seguir en el camí cap a la república la propera legislatura.

Segons ERC, les dues formacions han acordat que continuaran les negociacions a través de diferents reunions de treball que aniran aprofundint en cada un dels àmbits tractats”.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut