Divendres, 18 de juny de 2021 - Edició 1057
La República

ERC assegura que “no rebaixaran cap posició” davant el govern espanyol

Vilalta avança que avui no es resoldrà el conflicte polític però que és important començar a parlar

Avatar
Agències 26/02/2020
La secretària general adjunta d'ERC, Marta Vilalta, en roda de premsa. Imatge del 10 de febrer de 2020

La vicesecretaria general i portaveu d’ERC, Marta Vilalta, ha afirmat que la delegació catalana no va a la taula del diàleg a “rebaixar cap posició” sinó a iniciar una negociació i ha afegit que tenen molt interès a saber quina és la proposta del govern espanyol. En una entrevista a Ser Catalunya, la portaveu dels republicans, que forma part de la delegació catalana a la reunió, ha admès que avui en la primera trobada no es resoldrà el conflicte polític però ha remarcat que l’important és que es comenci a parlar i a escoltar. Així mateix, espera que de la reunió d’avui en surti una “aproximació de com seguir la negociació”.

Pel que fa a la unitat de l’independentisme, Vilalta ha admès que hi podem haver “matisos” sobre com arribar a complir l’objectiu de la independència però ha posat en valor que JxCat i ERC comparteixen molts altres punts: que cal una solució al conflicte i que la proposta passa per l’autodeterminació i l’amnistia.

De fet, preguntada per si estan disposats a rebaixar la reclamació d’aquests dos pilars, Vilalta ha respost que no van a la Moncloa a “rebaixar cap posició” sinó a iniciar un diàleg i una negociació. “Més enllà del que hem anat dient en pronunciaments públics, ho hem de poder parlar allà. Ens interessa molt saber quina és la proposta de l’estat espanyol perquè no sabem quina és”, ha afegit.

Preguntada per si preveu que la reunió duri entre dues o tres hores, la portaveu dels republicans ha dit que “podria ser una cosa així” perquè espera que no només sigui una presa de contacte sinó que també sigui “útil” per seguir el procés de negociació.

I és que, segons Vilalta, la reunió ha de servir perquè les dues parts se situïn i per fer una aproximació sobre com pot seguir la negociació i sobre com s’aborden les successives reunions. “És important que avui comenci aquest procés i que avui no acabi”, ha resumit.