Edició 2246

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 18 de setembre del 2024
Edició 2246

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 18 de setembre del 2024

El PSOE enalteix Felipe VI davant les pressions de Vox i el PP

|

- Publicitat -

L’espectacle que estan protagonitzant els membres socialistes del suposat Gobierno “més progressista de la història” està resultant en un enaltiment i una oda cap a la monarquia i Felipe VI. Exceptuant algunes intervencions, com la del vicepresident del Gobierno, Pablo Iglesias, els ministres del PSOE només saben rebatre els atacs de la ultradreta del PP i el PSOE parlant de “respecte” al rei.

Publicitat

Ha estat el cas del ministre de l’Interior, Fernando Grande Marlaska, que ha assegurat que el seu govern actua amb el “màxim respecte institucional i reconeixement a la tasca del cap de l’Estat”, Felip VI, i també que “evidentment” la seva voluntat és “garantir l’imperi de la llei i l’exercici dels drets i llibertats pel conjunt dels ciutadans”. Ha fet aquestes manifestacions en resposta a la diputada de Vox Macarena Olona, que l’ha acusat de menystenir Felip VI, abandonar les forces de seguretat, “aplaudir a Bildu”, alliberar presos etarres i tenir “com a socis preferents els colpistes catalans”.

També la vicepresidenta econòmica, Nadia Calviño, ha defensat que “el patriotisme no és agitar banderes ni cridar ‘Viva el Rey‘!”, sinó “defensar l’interès general amb lleialtat”. En una resposta a les crítiques del diputat del PP Mario Garcés a la seva gestió econòmica, Calviño ha dit que “la recuperació està en marxa” i que aquest tercer trimestre el PIB espanyol creixerà un 10%.

Per últim, el ministre de Justícia, Juan Carlos Campo, ha reiterat el pla que va tenir el Gobierno per protegir el rei de qualsevol manifestació que pogués resultar de la seva visita a Barcelona divendres passat, i ha admès que el seu executiu no va donar el vist-i-plau a la presència del rei Felip VI a l’acte del CGPJ a Barcelona per la proximitat de l’1-O i la sentència del Tribunal Suprem sobre la inhabilitació de Torra. Segons Campo, aquesta va ser una decisió “col·legiada” entre el Gobierno i la Casa Reial on “sobretot es va valorar la millor convivència entre els ciutadans”. “Es va intentar canviar l’acte i no va ser possible, però no només hi va faltar el Rei, sinó 6 dels 16 presidents del TSJ i molts dels jutges, així com la consellera de justícia”, de la Generalitat, ha dit.

Et pot interessar  Sánchez i Montero compareixeran al Congrés per parlar d'immigració i finançament
Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut