Dissabte, 4 de febrer de 2023 - Edició 1654
La República

El Govern augmenta potencialment el pressupost pel doblatge i la subtitulació en català

La decisió ha estat celebrada pel sector però avisen que això només és el primer pas i reclamen la creació d’una plataforma de continguts només en català

Àlex Huguet 27/07/2021
Sala de mescla dels estudis de doblatge Sonygraf de Barcelona, amb un tècnic treballant. Imatge del 5 de juny de 2020. (Horitzontal)

Bones notícies per la producció audiovisual catalana. El Govern de la Generalitat ha augmentat en 2 milions el pressupost dedicat al doblatge en català i subtitulació per a plataformes i suports físics. La decisió, molt celebrada pel sector i definida com una “ampliació sense precedents” pel compte de Doblatge en Català, també ha rebut diversos missatges que fan una crida a la calma, ja que això només és un primer pas.

Diversos professionals, actors, directors o simplement aficionats al doblatge en llengua catalana, han advertit de l’ús que s’ha de fer amb aquest pressupost, i això inclou la preservació de les pel·lícules o sèries que es doblin, una millora de les condicions de treball dels professionals del sector, o directament la creació, per part de la CCMA, d’una plataforma de continguts com Filmin o Netflix, però que agrupi tota la producció en català, incloent-hi totes les pel·lícules que s’han doblat o subtitulat en la nostra llengua.