Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

El Gobierno es contradiu en només 4 dies: no descarta reforçar la presència policial a Catalunya per la sentència de l’1-O

|

- Publicitat -

El ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska, no ha descartat reforçar la presència de Policia Nacional i de Guàrdia Civil a Catalunya quan es conegui la sentència del judici de l’1-O al Tribunal Suprem. En una entrevista aquest dilluns al matí a RNE, Grande-Marlaska ha afirmat que prendran les “mesures de prevenció necessàries per garantir la seguretat i que tothom pugui seguir exercint els seus drets i llibertats”. El ministre de l’Interior ha afirmat que operatius policials ho avaluaran en coordinació amb els Mossos d’Esquadra però ha demanat no generar “alarmisme”: “Evidentment davant circumstàncies concretes s’actua amb els mitjans necessaris”, ha dit. Grande-Marlaska ha afirmat que un cop es faci públic el contingut de la sentència serà un “moment especial” pel que fa a possibles “contestacions des de l’àmbit més radical”. “Esperem que la prudència de tot el món minimitzi possibles conseqüències”, ha apuntat.

Fa tot just quatre dies, la delegada del Gobierno a Catalunya, Teresa Cunillera, assegurava que no hi hauria un ‘Piolín 2’ per a reprimir la reacció a la sentència del Tribunal Suprem (TS). En una entrevista a ‘Els Matins de TV3’, Cunillera va descartar que es repetís l’arribada de policia estatal com va passar per l’1-O.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut