Edició 2104

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 29 de abril del 2024
Edició 2104

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 29 de abril del 2024

EH Bildu també se suma a les crítiques cap a Sánchez: “Gairebé sempre tot es queda a mig camí”

|

- Publicitat -

La portaveu d’EH Bildu al Congrés, Mertxe Aizpurua, ha celebrat el gir a l’esquerra del president del govern espanyol, Pedro Sánchez, però ha mostrat desconfiança perquè “gairebé sempre tot es queda a mig camí” i “no és estructural” sinó que posa “pedaços” que no impliquen “canvis d’arrel”. Aizpurua ha valorat positivament les mesures anunciades ahir dimarts, això no obstant les ha considerat insuficients. En el torn de rèplica aquest dimecres, la portaveu abertzale ha lamentat, per exemple, que els impostos a la banca o a les energètiques siguin temporals i n’ha demanat un de més ambiciosos i “permanents”. “Esperem més”, ha dit Aizpurua, que també ha reclamat una reforma fiscal “ambiciosa”.

“Tan sols queda un any de legislatura, esperem que sàpiga triar bé el camí que emprendrà”, ha dit Aizpurua, que ha instat a “anar a totes per la justícia social i econòmica”.

Publicitat

La portaveu d’EH Bildu ha criticat que un govern suposadament progressista hagi pres “decisions equivocades” amb l’espionatge amb Pegasus, l’actuació a la tanca de Melilla, el gir sobre el Sàhara Occidental o l’exaltació bel·licista.

Aizpurua també ha reclamat a l’esquerra espanyola que “prengui la decisió de trencar amb l’herència de la dictadura i d’obrir una nova fase històrica”. En aquest sentit, ha demanat el reconeixement de la plurinacionalitat de l’Estat i el dret a decidir.

Crítica a l’ús d’ETA

La portaveu d’EH Bildu també ha criticat que s’hagin utilitzat les víctimes d’ETA com a argument per part del PP i ha dit que els abertzales no cauran en la provocació. Aizpurua ha traslladat el “dolor” del seu espai polític pel patiment de totes les víctimes i ha mostrat voluntat de continuar treballant per la “reparació”.

Et pot interessar  Illa crida els socialistes a la "resistència" i a "dir no a la política que deshumanitza l'adversari"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut