Edició 2102

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024
Edició 2102

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024

Cs no pot suportar que la UE no el faci cas i intenta treure draps bruts d’on no n’hi ha: “Omet els incompliments constants de Catalunya”

|

- Publicitat -

Ciutadans vol guerra bruta. En aquesta ocasió apunta a la Comissió Europea i denuncia que omet els “incompliments constants” de la llei espanyola per part de Catalunya a l’hora d’avaluar la situació de l’estat de dret a Espanya.

Així doncs, la formació taronja critica que l’executiu europeu només tingui en compte l’actuació del govern central i considera que els sistemes actuals de control “encara han de madurar per analitzar el que succeeix amb les entitats subestatals”. “Lamentablement, l’estat de dret a Espanya s’ha convertit en un focus d’atenció […], però no està valorant els incompliments constants i organitzats del Govern respecte a l’aplicació de sentències en matèria de drets fonamentals”, ha assenyalat l’eurodiputada del grup, Maite Pagazaurtundua.

Publicitat

Segons la també vicepresidenta de la comissió de Llibertats Civils, és “evident” que l’accés a la justícia a l’Estat està sent “restringit” i subratlla que “existeix un conflicte obert entre el Govern i el poder judicial que posa en risc l’estat de dret a Espanya”: “Evitar l’execució de sentències que reconeixen vulneracions de drets fonamentals, impedir que els ciutadans exerceixin el seu dret a accedir a la justícia i l’assetjament a jutges són indicadors que l’estat de dret a Catalunya no presenta un bon estat de salut”, afegeix Pagazaurtundua.

Et pot interessar  El CIS atorga la victòria del 12-M al PSC, amb Junts i ERC pràcticament empatats
Publicitat

Opinió

Minut a Minut