Dimarts, 22 de juny de 2021 - Edició 1062
La República

L’inquietant tuit de Puigdemont obert a múltiples interpretacions

Les properes setmanes seran clau sobre el futur de l’espai polític que aglutina el president

Redacció
Redacció 11/12/2019
El president Carles Puigdemont escrivint amb el mòbil

Són moments de frenètica activitat política entre independentistes i entre les relacions de Catalunya amb Espanya. Les negociacions entre ERC i PSOE per a una investidura, les pressions a JxCat perquè també s’abstingui, l’obscur paper del vell PDeCat que empeny cap a una direcció contrària als independents de JxCat, la Crida que s’erigeix amb força i la incertesa de la possibilitat que el TJUE pugui crear un autèntic terrabastall a la justícia de l’Estat són les múltiples variables que generen notícies a tort i a dret aquests dies i, moltes d’elles, de dubtosa fiabilitat.

Segurament sota aquest complex context, el president a l’exili, Carles Puigdemont, ha publicat un inquietant tuit que està obert a múltiples interpretacions, totes elles poc conclusives.

El president escriu: “Alguns tenen molta pressa per fer passar bou per bèstia grossa”. Una dita popular catalana que ve a significar fer creure certes coses possibles quan la gent no té cura a observar els detalls o, intencionadament, no ser estricte a l’hora d’explicar què succeeix realment.