Dimarts, 21 de setembre de 2021 - Edició 1153
La República

Juan Carlos I contacta amb Felipe VI per pactar una data de tornada

Un any després del viatge “temporal” de l’emèrit, l’exmonarca ha contactat amb la Zarzuela per concretar una data de tornada. La Casa Real, de moment, ha mantingut silenci al respecte a causa de l’agenda “plena d’activitats oficials” del rei

Redacció
Redacció 01/08/2021
Felipe VI i Juan Carlos I després que signés el document segons el qual abdicava | Fotografia de David Castro

Juan Carlos I comunica al seu fil Felipe VI la seva intenció de tornar a Espanya. L’exmonarca va iniciar a correcuita el viatge als Emirats Àrabs Units, mentre tenia causes obertes, tot just fa un any tal com apunta El Periódico. Recentment ha contactat amb el seu fill amb l’objectiu de pactar una data de tornada a Espanya. L’emèrit va decidir posar distància física, a fi de no afectar la imatge del seu fill i  ara cap d’Estat espanyol. Per això va fer un viatge “temporal”, però que s’ha perllongat i en el qual encara no ha comunicat una data de tornada.

El Borbón conegut per l’escàndol de la cacera d’un elefant a Botsuana volia tornar a Espanya per Nadal, però la notícia no va ser ben rebuda ni al Gobierno, ni a la Casa Real. No obstant això, ha rebut la visita de les seves filles Cristina i Elena, que van protagonitzar un escàndol perquè es van vacunar en una visita al seu pare. Segons les informacions a les quals ha tingut accés el Periódico, el xeic àrab Mohamed bin Zayed Al Naan li ha deixat una illa del país, ideal per les seves necessitats de seguretat i on viu a cor què vols, cor què desitges. Malgrat això, ha contactat amb la Casa Real per retornar a Espanya però ha rebut un absolut silenci de la Zarzuela, que segurament es deu a l’agenda “plena d’activitats oficials” de Felipe VI. La República.cat no ha pogut obtenir informació sobre si de manera privada hi ha hagut comunicació entre pare i fill.

Un any després de la seva perllongada visita turística als Emirats Àrabs Units, que va iniciar després de la seva abdicació i per tant quan perdia la inviolabilitat que li suposa ser cap d’Estat, l’exmonarca segueix amb distintes causes obertes entre les quals caldria afegir la denúncia que ha presentat la seva examant Corinna Larsen per assetjament i encara no s’han esclarit les referents al contracte d’AVE a la Meca, la Fortuna a les Illes Jersey i les Investigacions a Suïssa com afirma La Sexta

Cal recordar-li, però, que com a ciutadà lliure espanyol té la potestat de retornar a Espanya quan vulgui, ja que res li ho impedeix. Així podrà explicar el viatge a la Casa Real en el qual amb un any d’estada als Emirats Àrabs Units, haurà pogut conèixer i explicar les bondats d’aquest país i de la seva amistat amb el xeic, els motius de la qual segueixen sent desconeguts per l’opinió pública.