Diumenge, 27 de novembre de 2022 - Edició 1585
La República

Illa es veu obligat a recular i canvia la seva afirmació per la pressió de l’opinió pública

El cap de l’oposició s’ha desdit de les seves declaracions després que l’opinió pública s’hi mostrés contrària. Illa no ha fet autocrítica i ha afirmat que “s’han volgut fer comparacions que no es desprenen”

Redacció 31/08/2021

El líder del PSC i cap de l’oposició, Salvador Illa, creu que “s’han volgut fer comparacions que no es desprenen” de les seves polèmiques declaracions. Fa uns dies va afirmar que els darrers deu anys han estat els pitjors dels últims 300 a Catalunya i ha rebut una pluja de crítiques dels qui consideren que Illa ha banalitzat el franquisme.

En una entrevista a ‘Ser Catalunya’, Illa no ha repetit la mateixa frase però ha evitat fer autocrítica. Assegura que manté que els últims deu anys han estat “molt negatius” per a Catalunya perquè s’ha anat enrere en matèria econòmica, prestigi institucional i convivència. Certament, no ha tingut paraules per condemnar que s’hagi anat enrere també en qualitat política.

Illa assegura que el propòsit de la política no és, per a ell, confrontar permanentment i, per això, ha evitat respondre directament les crítiques de l’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont. Aquesta relliscada no ajuda a afavorir la Taula de Diàleg, ja que intensifica la tensió.

“M’interessa fer política útil per als ciutadans. Els darrers deu anys no han anat bé per a Catalunya, això és el que dic i mantinc”, ha insistit el cap de l’oposició. Les declaracions del socialista van ser molt dures i demostren la completa ignorància d’Illa, ja que era molt previsible que amb l’afirmació que va fer es criticaria l’exministre de Sanitat per frivolitzar sobre la dictadura espanyola.