L’últim baròmetre del CIS dibuixa una pugna entre l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i el candidat d’ERC, Ernest Maragall, per la victòria del 26-M a la capital catalana. Segons l’enquesta, Colau tornaria a guanyar les eleccions municipals a Barcelona el 26 de maig amb entre 10 i 11 regidors però per la mínima, ja que ERC quedaria a tan sols una dècima en percentatge de vot (23% dels vots per a BComú i 22,9% pels republicans) i Maragall podria obtenir entre 9 i 11 regidors. Per la banda alta, els dos candidats obtindrien el mateix nombre de regidors.
El PSC de Jaume Collboni passaria a ser tercera força amb 6-7 escons i el 12,9% dels vots. JxCat baixaria a la quarta posició amb 5-7 regidors (en perdria entre 2 i 4) amb l’11,2% dels vots. La candidatura de Manuel Valls obtindria entre 5 i 6 escons (11,9% dels vots) i quedaria fora de la pugna per l’alcaldia. El PP podria mantenir els tres regidors per la banda alta (el CIS preveu 2-3 amb el 6% dels vots). La CUP també conservaria la representació a l’Ajuntament amb 2 regidors (5,3% dels vots). Vox quedaria fora i tampoc entraria la candidatura de Jordi Graupera.
La suma de BComú i ERC garantiria la majoria absoluta a l’Ajuntament per la banda alta mentre que per la banda baixa podria obtenir majoria absoluta un tripartit d’esquerres amb el PSC. Els tres partits independentistes junts no arribarien als 21 regidors.
Victòria al PSOE a les europees i 3 eurodiputats a la llista de Junqueras i 1 a la de Puigdemont
D’altra banda, l’últim baròmetre del CIS atorga la victòria a les eleccions europees al PSOE amb entre 17 i 18 diputats al Parlament europeu i un 29-31% dels vots. Les candidatures encapçalades per Oriol Junqueras (Ara Repúbliques) i per Carles Puigdemont (Lliures per Europa) obtindrien representació amb 3 i 1 diputats, respectivament. Així doncs, Junqueras i Puigdemont entrarien com a eurodiputats amb entre el 5-7% dels vots pel que fa a la coalició d’ERC i amb entre l’1-3% pel que fa a la del president a l’exili. Segons el CIS, Vox entraria per primer cop al Parlament europeu amb entre 4 i 5 escons (entre el 7-9% dels vots). El PP seria segona força per davant de Cs i Podem. Els populars obtindrien entre 11 i 12 escons (18-20% dels vots). Cs i Podem estarien gairebé en empat tècnic. Mentre a la formació taronja el baròmetre li atorga entre 8 i 9 eurodiputats (14-16% dels vots), Podem n’obtindria 8 (13-15% dels vots). La coalició del PNB també entraria al Parlament europeu amb un escó.
Els populars van ser primera força les anteriors eleccions al Parlament europeu de 2014, amb 16 diputats i el 26% dels vots. Cinc anys més tard i després de la victòria de Pedro Sánchez el 28-A a les espanyoles, els socialistes superarien el PP i guanyarien entre 3 i 4 eurodiputats.