Dimarts, 27 de juliol de 2021 - Edició 1096
La República

Ciudadanos afirma que s’oposarà a “tots els privilegis que demanin els independentistes”

Ho afirma en referència a la proposta de resolució que JxCat, ERC i la CUP per demanar al Congrés una llei d’amnistia

Avatar
Agències 09/12/2020
La portaveu de l'Executiva de Ciutadans, Melisa Rodríguez

La portaveu de l’Executiva de Ciudadanos, Melisa Rodríguez, ha afirmat aquest dimecres que el seu partit s’oposarà a “tots els privilegis” que demanin les formacions independentistes per als seus líders polítics condemnats, també l’amnistia que proposen per als actes relacionats amb l’autodeterminació de Catalunya del 2013.

Així s’ha pronunciat en una roda de premsa telemàtica a la seu de Cs, sobre la proposta de resolució que JxCat, ERC i la CUP han registrat conjuntament al Parlament per demanar al Congrés l’aprovació d’una llei d’amnistia “per per a tots els actes d’intencionalitat política vinculats a la lluita democràtica per l’autodeterminació de Catalunya” des de l’1 de gener del 2013.

El que defensen aquests tres partits és l'”extinció de qualsevol tipus de responsabilitat penal i administrativa, inclosa la del Tribunal de Comptes” per aquests actes, “sigui quin sigui el resultat, tipificats com delictes o com conductes determinants de responsabilitat administrativa”.

UNA AMNISTIA A MALVERSADORS
Rodríguez els ha retret que precisament el Dia Internacional contra la corrupció presentin una iniciativa com aquesta i ha recordat que un dels delictes pels quals es va condemnar els líders del procés sobiranista del 2017 és el de malversació de fons públics. El que s’està plantejant és “una amnistia a malversadors i als que han estat condemnats per delictes en contra de la nostra Constitució”, ha assenyalat.

A més, ha apuntat que la candidata de JxCat per presidir la Generalitat de Catalunya, Laura Borràs, està investigada per delictes de prevaricació, frau a l’Administració, malversació de cabals públics i falsedat documental que presumptament va cometre quan va dirigir la Institució de les Lletres Catalanes (ILC).

“A tots els privilegis que demanin els independentistes direm que no. Volem una política sense corrupció i que hi hagi una llei que ens protegeixi a tots per igual, ni un sol privilegi a cap polític que s’hagi saltat la llei, i més de manera deliberada”, ha subratllat.

LLEI ANTICORRUPCIÓ DE CIUTADANS
Després d’afirmar que la corrupció és “una gran xacra” que ha generat desafecció entre la ciutadania pel que fa a la política, la portaveu de Cs ha dit que el seu partit impulsarà “les vegades que faci falta” la proposició de la llei anticorrupció, que va rebutjar al Congrés el PSOE, Unides Podem i les forces independentistes.

Segons ha dit, no li sorprèn que Podem votés en contra d’aquesta iniciativa perquè si s’hagués aprovat, el seu líder, Pablo Iglesias –que el Tribunal Suprem podria acabar imputant per la peça Dina del cas Villarejo– ja no estaria aforat i hauria de respondre davant la justícia “igual que qualsevol altre ciutadà”.