Edició 2103

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 28 de abril del 2024
Edició 2103

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 28 de abril del 2024

Acció Climàtica engega el procés participatiu per implicar la ciutadania en la gestió del Parc Natural de la Serra de Montsant

La iniciativa, anomenada "El Parc t'escolta!", busca fomentar la participació ciutadana i reforçar els lligams entre els habitants de l'espai natural i l'equip de gestió del parc

|

- Publicitat -

El Departament d’Acció Climàtica ha anunciat l’inici del procés participatiu “El Parc t’escolta!”, que té com a finalitat conèixer les inquietuds, propostes i opinions de les persones que resideixen als onze municipis que integren el Parc Natural de la Serra de Montsant. Aquesta iniciativa té com a objectiu principal recopilar idees d’ampliació i millora relacionades amb l’ús públic, el patrimoni natural i cultural, així com les implicacions de viure i treballar en aquest territori protegit.

L’objectiu de “El Parc t’escolta!” no només és recollir la veu de la comunitat, sinó també fomentar la participació ciutadana a la zona i reforçar els lligams entre els habitants d’aquest espai natural i l’equip de gestió del parc.

Publicitat

La primera de les reunions presencials tindrà lloc el pròxim 17 d’octubre a Cabacés, al Priorat.  La resta de les trobades es realitzaran entre els mesos d’octubre i novembre als municipis de la Bisbal de Falset, Margalef, la Morera de Montsant, Cornudella de Montsant, Ulldemolins, La Figuera, la Vilella Baixa i la Vilella Alta.

Amb tot, aquest procés participatiu també té com a finalitat analitzar la percepció de la població envers el Parc Natural de la Serra de Montsant i identificar possibles problemàtiques, amb l’objectiu de desenvolupar propostes de millora. A més, s’avaluarà l’eficàcia dels canals de comunicació existents entre el parc i els habitants de la zona i es treballarà per reforçar els llaços amb el territori.

Tal com explica el Govern, la segona fase del procés implicarà l’anàlisi de les propostes recollides i es tindran en compte a l’hora d’establir àmbits d’actuació prioritaris i futures planificacions. Aquesta iniciativa representa un pas significatiu en la gestió sostenible i inclusiva del patrimoni natural i cultural de la Serra de Montsant, amb un enfocament en la col·laboració ciutadana i la millora contínua del parc.

Et pot interessar  Mascort defensa la gestió del Govern davant la sequera i carrega contra les acusacions "d'improvisació"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut