Edició 2130

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 25 de maig del 2024
Edició 2130

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 25 de maig del 2024

Vox demana aplicar un 155 “durador” a Catalunya per “sotmetre una Generalitat en rebel·lia”

|

- Publicitat -

ACN Barcelona – El president de Vox, Santiago Abascal, ha demanat aquest diumenge aplicar un 155 “durador” a Catalunya per “sotmetre una Generalitat en rebel·lia” i “restituir completament la legalitat i la garantia dels drets fonamentals”. En declaracions abans de participar en la manifestació d’Escola de tothom, Abascal ha denunciat que una “màfia colpista s’ha apoderat de les institucions amb la complicitat de Pedro Sánchez”. Al seu parer, l’aplicació de l’article 155 no va ser suficient l’1-O, va ser una aplicació “falsa”, perquè “només va servir” perquè es fessin eleccions i “els separatistes tornessin a ocupar les institucions”. “Que s’apliqui durant tot el temps que sigui necessari”, ha opinat.

Segons Abascal, Vox no vol aplicar la legalitat “per acabar amb els sentiments, sinó perquè les lleis siguin respectades i els drets garantits”. El líder de Vox ha considerat que amb la Constitució tal i com està es poden garantir els drets i les llibertats.

Publicitat

Sobre l’absència d’Albert Núñez Feijóo a la manifestació, ha remarcat que per a ell no hi havia cap lloc més important aquest diumenge per ser-hi que no fos Barcelona, i ha constatat que seria una contradicció que el popular hagués participat a la manifestació amb la política lingüística que aplica a Galícia. “Això és quelcom que hauran de valorar els seus propis votants”, ha dit.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Opinió