Edició 1772

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 02 de juny del 2023
Edició 1772

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 02 de juny del 2023

Von der Leyen avisa la Xina que el seu posicionament sobre la guerra d’Ucraïna marcarà el futur de la relació amb la UE

|

- Publicitat -

ACN Brussel·les – La presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen, ha avisat aquest dijous la Xina que el seu posicionament sobre la guerra d’Ucraïna serà un “factor determinant” per a la relació amb la Unió Europea. En un discurs en un acte organitzat pels ‘think tanks’ Merics i EPC, Von der Leyen ha alertat que la manera en què Pequín “continuï interactuant amb la guerra de Putin serà un factor determinant en la relació futura entre la UE i la Xina”. La presidenta de l’executiu europeu ha insistit, davant el pla de pau xinès, que “serà Ucraïna qui defineixi els termes per a una pau justa” i ha remarcat que qualsevol pla que “consolidi les annexions russes és simplement inviable”.

Von der Leyen ha avisat Pequín que té la “responsabilitat de tenir un paper constructiu en avançar cap a una pau justa” a Ucraïna, però ha subratllat que “la pau només pot ser justa si està basada en el manteniment de la sobirania i la integritat territorial d’Ucraïna”.

Publicitat

“Com a membre permanent del Consell de Seguretat, la Xina té la responsabilitat de salvaguardar els principis i valors que hi ha a la Carta de les Nacions Unides”, ha afirmat Von der Leyen, que ha retret al president xinès, Xi Jinping, la seva “amistat sense límits” amb Putin.

 

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió