Diumenge, 1 d'agost de 2021 - Edició 1102
La República

Von der Leyen avisa Hongria que utilitzarà “tots els instruments a l’abast de la CE” contra la seva llei homòfoba

ACN Brussel·les.-La presidenta la Comissió Europea, Ursula Von der Leyen, ha assegurat en un debat al Parlament Europeu que utilitzarà “tots els instruments a l’abast de la Comissió” contra la […]

Avatar
Agències 07/07/2021

ACN Brussel·les.-La presidenta la Comissió Europea, Ursula Von der Leyen, ha assegurat en un debat al Parlament Europeu que utilitzarà “tots els instruments a l’abast de la Comissió” contra la nova llei anti-LGTBI d’Hongria. Durant el plenari d’Estrasburg d’aquest dimecres, diversos eurodiputats han pressionat la CE per frenar a llei anti-LGTBI. Von der Leyen ha assegurat que no es quedarà “de braços plegats” mentre algunes zones es declaren “lliures d’LGTBIQ”. També ha lamentat que s’utilitzi com a coartada la protecció dels menors per discriminar a persones amb aquesta llei. “Aquesta llei va totalment en contra dels valors fonamentals de la UE”, ha afegit.

La vicepresidenta la CE i responsable de Valors i Transparència, Vĕra Jourová, ha explicat que ja han enviat una carta des de la institució al ministre de justícia hongarès expressant tots els dubtes legals que genera la nova llei. En aquesta carta expliquen que la normativa proposada per l’executiu de Viktor Orban xoca frontalment contra la legislació comunitària, ja que viola molts drets fonamentals, com la no discriminació o la llibertat d’expressió.La presidenta de la Comissió ha anunciat també que garantiran mecanismes que permetin bloquejar els fons europeus en els casos de violacions de l’estat de dret, per assegurar que s’utilitzen adequadament els diners públics europeus. “No volem perdre ni un sol cèntim”, ha assegurat. Aquest sistema de marcadors permetrà veure on i com s’estan gastant els fons públics per lluitar contra la corrupció i el frau.