Edició 2049

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 05 de març del 2024
Edició 2049

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 05 de març del 2024

Vilanova i la Geltrú canvia el sentit d’una quarantena de carrers per pacificar el centre de la ciutat

|

- Publicitat -

ACN Vilanova i la Geltrú – L’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú completarà aquest cap de setmana el canvi de sentit de 40 carrers. La reordenació integral del trànsit canalitzarà els vehicles rodats cap a les afores de petites subzones ja pacificades, en el marc del Projecte de Pacificació del Centre iniciat l’any passat. Un dels canvis substancials d’ara és la prohibició de creuar la Rambla Principal. L’àrea afectada pels canvis de circulació ocupa quasi 41.000 m2 i afecta el nucli antic de Vilanova i el sector sud de la Geltrú. L’Ajuntament sosté que es volen evitar les dreceres que molts conductors utilitzaven pel centre de la ciutat. En tots els casos, el consistori garanteix l’accés dels transportistes o de persones amb mobilitat reduïda.

La gran àrea delimitada amb els nous sentits de circulació la marquen els carrers de Tarragona, de Sant Magí i de l’Hospital al nord; els carrers de la Unió, raval de la Pastera i els nuclis antic i nou de la Geltrú a l’est; les avingudes d’Antoni Vidal i de Josep Tomàs Ventosa al sud i la rambla de Salvador Samà i carrer del Pare Garí a l’oest.

Publicitat

L’Ajuntament remarca que la reducció dels desplaçaments interns amb cotxe és un dels grans propòsits de l’actual mandat. En aquest sentit, apunta que el pla de mobilitat aprovat el 2016 comptava 240.000 desplaçaments diaris, dels quals 200.000 eren dins la ciutat. D’aquests, prop de 50.000 eren amb vehicle privat, xifra que ara es vol reduir al màxim.

La pacificació del centre de Vilanova es va començar a desplegar l’any passat, amb mesures com la remodelació de la rambla Salvador Samà, on es va eliminar un carril de circulació i també es va suprimir bona part dels aparcaments per crear un carril bici. Una reforma que va aixecar les protestes dels comerciants. Un format similar es projectava posteriorment a l’avinguda Francesc Macià.

Després d’aplicar el canvi de sentit a 40 carrers aquest cap de setmana, el govern apunta que treballarà per crear una anella d’aparcaments dissuasius al voltant de la ciutat. La intenció és que enllacin amb carrils bici. També garanteix la reorganització de les zones de distribució de mercaderies.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Opinió