Diumenge, 20 de setembre de 2020 - Edició 787
La República

VidaCaixa redueix un 8,5% el seu benefici el primer semestre, fins als 321,4 MEUR, a causa de la covid-19

ACN Barcelona.-VidaCaixa va registrar un benefici net de 321,4 milions d’euros durant el primer semestre, un 8,5% menys respecte al mateix període de l’exercici anterior. Segons ha informat l’asseguradora a […]

Avatar
Agències 04/08/2020

ACN Barcelona.-VidaCaixa va registrar un benefici net de 321,4 milions d’euros durant el primer semestre, un 8,5% menys respecte al mateix període de l’exercici anterior. Segons ha informat l’asseguradora a través d’un comunicat aquest dimarts, el descens es deu a l’impacte que la crisi de la covid-19 ha tingut sobre l’economia i els mercats. Per altra banda, el volum de primes i aportacions va caure un 15,9% interanual, fins als 4.485 MEUR, a causa de la contracció de l’activitat comercial –especialment als mesos d’abril i maig- i del negoci estalviador, que va experimentar un descens del 19,8%. No obstant això, el volum de recursos gestionats per l’empresa s’ha incrementat un 4,5% durant el primer semestre, fins als 92.497,4 MEUR.

En el mateix escrit, VidaCaixa assegura que la seva solvència es manté en uns nivells “estables” i que la seva posició per fer front a la crisi del coronavirus és “robusta”. “Com a part del grup CaixaBank, VidaCaixa compta amb tots els mecanismes i mesures necessàries per garantir la continuïtat del negoci davant de qualsevol situació de crisi”, apunta el grup. De fet, CaixaBank va anunciar la setmana passada que havia fet provisions per valor de 1.155 MEUR des que va esclatar la pandèmia.Pel que fa a la rendibilitat del negoci, l’asseguradora assenyala que aquesta s’ha situat en el -1% en els últims dotze mesos, Segons VidaCaixa, “els índexs de renda variable i els actius més lligats al cicle econòmic van patir la caiguda més gran durant el mes de març que s’ha produït en dècades per la pandèmia”. Malgrat tot, l’empresa confia que productes com els plans de pensions mantindran l’horitzó d’inversió a llarg termini i, per tant, “serà possible participar en les properes recuperacions del mercat”.

Relacionats