Divendres, 25 de juny de 2021 - Edició 1064
La República

Vergés diu que el Govern enviarà la informació a l’Estat per regió sanitària en el marc del pla de desconfinament

ACN Barcelona.-La consellera de Salut, Alba Vergés, ha assegurat que el Govern enviarà la informació a l’Estat per regió sanitària en el marc del pla de desconfinament. “Així ho hem […]

Avatar
Agències 30/04/2020

ACN Barcelona.-La consellera de Salut, Alba Vergés, ha assegurat que el Govern enviarà la informació a l’Estat per regió sanitària en el marc del pla de desconfinament. “Així ho hem fet saber, no és una unitat territorial amb la qual treballem”, ha indicat a Catalunya Ràdio, on ha dit que les nou regions s’acosten més a la “realitat sanitària i a la manera de viure de la ciutadania” a Catalunya. Així mateix, ha indicat que també faran les propostes que calguin si detecten un comportament diferent de l’epidèmia per àrea bàsica de salut o per agrupació d’àrees, com va passar a la Conca d’Òdena. Pel que fa a les franges horàries, ha celebrat que l’Estat “vingui a les tesis” de la Generalitat. “És la segona o tercera vegada que han de rectificar”, ha conclòs.

En preguntar-li com sabrà el ciutadà a quina regió sanitària pertany, la consellera ha opinat que no hi haurà problema, i si cal aclarir quins municipis pertanyen a cadascuna de les nou es farà. Vergés ha assegurat que en cap moment han deixat de dialogar amb el Ministeri de Sanitat, però ha insistit que el problema és “el mal concepte o la seva manera d’entendre l’estat d’alarma com una potestat per prendre decisions sense comptar amb la coordinació”. “És una molt mala manera de coordinar-nos i gestionar una crisi com aquesta”, ha reblat.En tot cas, ha assegurat que ella se sent “igual de responsable” de cara a la ciutadania. “Treballem per a la ciutadania, no pel Ministeri”, ha dit.