Dilluns, 2 d'agost de 2021 - Edició 1103
La República

Uns 150 pensionistes protesten davant la seu de CCOO per les “cessions” del sindicat amb l’acord de pensions

ACN Barcelona.-Uns 150 pensionistes han protestat davant la seu de CCOO per les “cessions” de l’acord de pensions, que consideren que és l’avantsala d’una reforma que vol “privatitzar el sistema”, […]

Avatar
Agències 05/07/2021

ACN Barcelona.-Uns 150 pensionistes han protestat davant la seu de CCOO per les “cessions” de l’acord de pensions, que consideren que és l’avantsala d’una reforma que vol “privatitzar el sistema”, convocats per la Coordinadora Estatal per la Defensa del Sistema Públic de Pensions (COESPE) i per la Marea Pensionista de Catalunya. Els concentrats han tallat durant una hora un carril de la Via Laietana per denunciar que el pacte entre els agents socials i el govern espanyol conté petites millores com ara l’equiparació de les pensions de viudetat de les parelles de fet “per compensar la reducció de les pensions futures i l’augment dels anys treballats”. Alhora, lamenten que no es “blindi” la pujada de les prestacions en funció de l’IPC.

Una comitiva dels manifestants ha entrat a la seu del sindicat per entregar-los un manifest i per fer palès el seu rebuig al pacte. A fora, els manifestants han penjat cartells a l’entrada del sindicat i han fet proclames en contra de CCOO i UGT, recordant que són “buròcrates” i que “ningú els ha escollit per representar els pensionistes”. Els concentrats preveuen portar les seves reivindicacions a la seu de la UGT el 12 de juliol.