Dimarts, 28 de setembre de 2021 - Edició 1160
La República

Unió de Pagesos exigeix a Agricultura una valoració urgent dels danys provocats pel foc a la Ribera d’Ebre

ACN Vinebre.-Unió de Pagesos (UP) exigeix al Departament d’Agricultura, Ramadera, Pesca i Alimentació que faci una valoració tant aviat com sigui possible dels danys agrícoles i ramaders causats pel foc […]

Avatar
Agències 01/07/2019

ACN Vinebre.-Unió de Pagesos (UP) exigeix al Departament d’Agricultura, Ramadera, Pesca i Alimentació que faci una valoració tant aviat com sigui possible dels danys agrícoles i ramaders causats pel foc declarat la setmana passada a la Torre de l’Espanyol. En aquest sentit, el sindicat insta el Departament a visitar els terrenys i conèixer de primera mà l’abast i les conseqüències de les flames per tal de començar a treballar en els ajuts als afectats. Al mateix temps, UP també informa tots aquells agricultors que hagin patit desperfectes a les seves instal·lacions a causa de l’acció dels equips d’extinció de la Generalitat del seu dret a reclamar sense haver d’esperar a les valoracions dels ajuntaments i del Govern.

UP recorda als titulars d’explotacions agràries que aquestes indemnitzacions són obligatòries per part de l’administració per cobrir el deteriorament de béns -arbres, instal·lacions de reg, camins, marges, etc.- o bé la sostracció d’aigua per combatre les flames.Tan bon punt es va declarar l’incendi, que ha cremat una superfície de més de 6.000 hectàrees, el sindicat ja va instar les administracions a tramitar els ajuts necessaris perquè els afectats per l’incendi puguin reprendre tant aviat com sigui possible la seva activitat. Des d’UP es demana a les administracions que tirin endavant línies d’ajuda per a totes aquelles persones i explotacions que hagin patit danys a causa de l’incendi. En el cas del govern català el sindicat reclama que els ajuts siguin extensius, tant en aquelles explotacions que disposen d’una assegurança com aquelles que no en disposen, ja que, segons el sindicat, no hi ha cap normativa catalana que ho impedeixi. Per a UP, aquesta mesura ha d’estar encaminada a assegurar la reposició d’arbres o animals, així com a la renovació de la maquinària i les infraestructures malmeses pel foc. Pel que fa al govern espanyol, el sindicat reclama ajuts per al lloguer d’habitatges en els casos en que s’hagi produït una pèrdua de la llar per culpa del foc, així com la reparació, rehabilitació i reconstrucció d’aquesta; mesures fiscals com l’adequació de mòduls de l’IRPF a la pèrdua de producció i l’exempció de l’IBI i de quotes de la seguretat social agrària durant un any. UP també demana a la Generalitat que articuli línies de crèdit com a ajuts d’Estat per compensar pèrdues de rendes futures o de béns productius causats per fenòmens climàtics adversos.