Diumenge, 25 de setembre de 2022 - Edició 1522
La República

Unió de Pagesos demana que s’assumeixin responsabilitats pels danys en finques agràries dels incendis de la Noguera

ACN Bellmunt d’Urgell.-Unió de Pagesos lamenta els danys en explotacions agràries de la Noguera que han deixat els 26 incendis de dimarts a la tarda ocasionats la punxada de la […]

Agències 24/06/2021

ACN Bellmunt d’Urgell.-Unió de Pagesos lamenta els danys en explotacions agràries de la Noguera que han deixat els 26 incendis de dimarts a la tarda ocasionats la punxada de la roda d’un camió. Segons el sindicat, la intensitat dels danys varia ja que el foc va afectar camps segats però també altres d’ordi i blat on encara s’havia començat. També va afectar la segona collita de panís, que feia poc que havia nascut. Així mateix, s’han vist afectades algunes oliveres i estructures de reg. La zona afectada, entre Bellmunt d’Urgell i Castelló de Farfanya, al marge la C-53 i la C-26 és de les darreres que es va posar en regadiu de l’Algerri-Balaguer. UP estudiarà les responsabilitats que es poden exigir per tal de poder restituir els danys de la pagesia afectada.

El camió va circular durant uns 20 quilòmetres per les carreteres C-53 i C-26, entre Bellmunt d’Urgell i Castelló de Farfanya, amb la roda punxada del remolc, fet que va provocar petits incendis al seu pas en finques agràries, fins que va ser aturat pels Agents Rurals.