Divendres, 31 de març de 2023 - Edició 1709
La República

Una treballadora de l’escorxador Le Porc Gourmet denuncia un encarregat per assetjament sexual

ACN Santa Eugènia de Berga.-Una treballadora de l’escorxador Le Porc Gourmet a Santa Eugènia de Berga (Osona) ha denunciat un encarregat per assetjament sexual. La dona va acudir als Mossos […]

Agències 09/11/2020

ACN Santa Eugènia de Berga.-Una treballadora de l’escorxador Le Porc Gourmet a Santa Eugènia de Berga (Osona) ha denunciat un encarregat per assetjament sexual. La dona va acudir als Mossos d’Esquadra de Vic el 23 d’octubre per denunciar els fets. Ho va fer acompanyada de la plataforma Càrnies en Lluita, que a finals de setembre va iniciar una campanya per assessorar i acompanyar les víctimes en aquestes situacions i animar-les a fer-ho públic per posar fi a la “impunitat”. Aquest és el segon cas que denuncien des de llavors. “Els assetjaments s’han produït diverses vegades i, només la por a perdre la feina, ha evitat que la denúncia es fes abans”, remarquen en un comunicat, on també remarquen que han “sortit a la llum diversos episodis semblants”.

Els consta que l’empresa ha canviat de torn el denunciat però n’exigeixen l’acomiadament immediat. També demanen “màxima diligència” a la justícia i que decreti ordre d’allunyament contra l’agressor per protegir la treballadora. A finals de setembre, la plataforma va donar a conèixer el cas de dues treballadores de l’escorxador Esfosa de Vic que van denunciar un encarregat de la neteja per presumpte assetjament sexual i amenaces. Arran de la denúncia, l’empresa CGT Plus Facility Services que el tenia en nòmina el va acomiadar al cap d’uns dies al considerar que els fets denunciats eren una falta greu al conveni col·lectiu. A més a més, el Jutjat d’Instrucció número 5 de Vic va dictar una ordre d’allunyament contra ell, que no podrà acostar-se a menys de 100 metres de les denunciants.Des de llavors que van erigir-se com a plataforma per acompanyar i assessorar possibles víctimes de situacions similars. Compten amb el suport d’una vintena més d’associacions i entitats. Aquest octubre els va arribar aquest nou cas que han donat a conèixer aquest dilluns.