Edició 2130

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 25 de maig del 2024
Edició 2130

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 25 de maig del 2024

Una fuita en una empresa d’hidrocarburs de Tarragona provoca males olors fins al Maresme

|

- Publicitat -

ACN Tarragona – Una fuita a l’empresa Asesa (Asfaltos Españoles S.A.) a Tarragona dedicada als hidrocarburs ha provocat un episodi de males olors que s’han arribat a sentir fins al Baix Llobregat, segons ha informat Protecció Civil. La incidència s’ha registrat al voltant de les quatre de la matinada d’aquest dilluns i ha produït una fuita d’entre 100 i 300 metres cúbics de nafta, un producte semblant a la benzina. Segons l’empresa i Protecció Civil, la nafta no és tòxica. L’incident no s’ha fet públic fins aquest dilluns al migdia, quan veïns de Tarragona han començat a trucar al 112 alertats per un episodi de males olors. Aquestes pudors s’han estès fins al Maresme, segons Protecció Civil, i podrien durar fins dimarts.

(((En aquesta actualització s’afegeix que l’abast de les males olors ja arriba al Maresme, així com el número de trucades al 112 i les dotacions dels Bombers de la Generalitat que han participat en la resolució de l’incident)))

Publicitat

Protecció Civil ha activat la prealerta del Plaseqta. Tal com han indicat els serveis d’emergències i la mateixa Asesa s’han activat els protocols interns que han pogut controlar la situació, “que ha quedat completament recollida dins el recinte de l’empresa sense cap afectació a l’exterior”. No hi ha hagut persones ferides. Tot i això, fins a quarts de sis de la tarda, 341 persones han trucat al 112 per l’episodi de males olors, que s’hauria iniciat quan han començat les tasques de transvasament del producte fugat a un altre dipòsit de la mateixa companyia. Aquest procés s’allargarà encara durant “unes hores”.

Segons les primeres informacions la fuita s’ha produït en un dels rack -canonades- d’hidrocarburs que té Asesa. En l’actuació hi han col·laborat set dotacions dels Bombers de la Generalitat i els Bombers del Parc Químic. Arran d’això s’ha alertat els departaments de Qualitat Ambiental i de Seguretat Industrial de la Generalitat.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Opinió