Divendres, 2 de desembre de 2022 - Edició 1590
La República

Una fuita en una empresa d’hidrocarburs de Tarragona provoca males olors fins al Maresme

ACN Tarragona – Una fuita a l’empresa Asesa (Asfaltos Españoles S.A.) a Tarragona dedicada als hidrocarburs ha provocat un episodi de males olors que s’han arribat a sentir fins al […]

Agències 26/09/2022

ACN Tarragona – Una fuita a l’empresa Asesa (Asfaltos Españoles S.A.) a Tarragona dedicada als hidrocarburs ha provocat un episodi de males olors que s’han arribat a sentir fins al Baix Llobregat, segons ha informat Protecció Civil. La incidència s’ha registrat al voltant de les quatre de la matinada d’aquest dilluns i ha produït una fuita d’entre 100 i 300 metres cúbics de nafta, un producte semblant a la benzina. Segons l’empresa i Protecció Civil, la nafta no és tòxica. L’incident no s’ha fet públic fins aquest dilluns al migdia, quan veïns de Tarragona han començat a trucar al 112 alertats per un episodi de males olors. Aquestes pudors s’han estès fins al Maresme, segons Protecció Civil, i podrien durar fins dimarts.

(((En aquesta actualització s’afegeix que l’abast de les males olors ja arriba al Maresme, així com el número de trucades al 112 i les dotacions dels Bombers de la Generalitat que han participat en la resolució de l’incident)))

Protecció Civil ha activat la prealerta del Plaseqta. Tal com han indicat els serveis d’emergències i la mateixa Asesa s’han activat els protocols interns que han pogut controlar la situació, “que ha quedat completament recollida dins el recinte de l’empresa sense cap afectació a l’exterior”. No hi ha hagut persones ferides. Tot i això, fins a quarts de sis de la tarda, 341 persones han trucat al 112 per l’episodi de males olors, que s’hauria iniciat quan han començat les tasques de transvasament del producte fugat a un altre dipòsit de la mateixa companyia. Aquest procés s’allargarà encara durant “unes hores”.

Segons les primeres informacions la fuita s’ha produït en un dels rack -canonades- d’hidrocarburs que té Asesa. En l’actuació hi han col·laborat set dotacions dels Bombers de la Generalitat i els Bombers del Parc Químic. Arran d’això s’ha alertat els departaments de Qualitat Ambiental i de Seguretat Industrial de la Generalitat.