Dimarts, 21 de setembre de 2021 - Edició 1153
La República

Una entitat feminista que demana la despenalització de l’avortament a Andorra atén 45 dones en un any

ACN Andorra la Vella.-L’entitat feminista Stop Violències, que defensa el dret de les dones a interrompre voluntàriament el seu embaràs i demana que es despenalitzi l’avortament a Andorra, ha atès […]

Avatar
Agències 10/12/2019

ACN Andorra la Vella.-L’entitat feminista Stop Violències, que defensa el dret de les dones a interrompre voluntàriament el seu embaràs i demana que es despenalitzi l’avortament a Andorra, ha atès 45 dones a través del seu servei Xarxa La Meri, creat ara fa un any. D’aquestes, 25 viuen al Principat, 15 més són temporeres que treballen al país i, finalment, cinc van relatar que havien avortat a Barcelona perquè portaven un fetus on la vida no era possible, segons han indicat des de l’entitat. A més, en sis casos es va prestar ajuda econòmica per fer-se una ecografia o interrompre voluntàriament el seu embaràs. Val a dir que 21 de les dones ateses es van desplaçar a alguna clínica privada de la capital catalana per avortar i que 19 ho van fer amb fàrmacs.

La Xarxa La Meri compta amb el suport de les entitats catalanes Marea Verda Barcelona, Ca la Dona i l’Associació Drets Sexuals i Reproductius. Els seus objectius són d’informar i assessorar sobre la interrupció voluntària de l’embaràs i treballar conjuntament amb els països on les dones d’Andorra van a avortar, a més de garantir els seus drets sexuals i reproductius.