Divendres, 30 de juliol de 2021 - Edició 1100
La República

Un muntatge lumínic de l’artista Xavi Bové decorarà alguns dels carrers més cèntrics de Figueres durant tot l’estiu

ACN Figueres.-Durant els mesos estivals Figueres ha posat en marxa una nova instal·lació lumínica amb frases a diferents localitzacions del centre de la ciutat. Es tracta d’un treball realitzat per […]

Avatar
Agències 03/07/2020

ACN Figueres.-Durant els mesos estivals Figueres ha posat en marxa una nova instal·lació lumínica amb frases a diferents localitzacions del centre de la ciutat. Es tracta d’un treball realitzat per l’artista Xavi Bové, que convida als visitants a realitzar un recorregut pels indrets més significatius de la població. A partir de deu missatges diferents proposa una reflexió sobre la relació de la societat amb el seu entorn urbà. D’aquesta manera, cada intervenció artística compta amb un número, una icona i una frase. El projecte compta amb el suport del consistori figuerenc i s’emmarca dins del Pla Estratègic de Turisme, que pretén ser un recurs turístic per atraure visitants o allargar l’estada dels qui ja es desplacen a la ciutat.

La intervenció artística porta per nom ‘Racons de Figueres’ i gira entorn dels conceptes Caminar, Observar, Redescobrir i Badar. Les localitzacions on es podrà visitar aquesta instal·lació són el carrer Magre, la parròquia de Sant Pere, la plaça de les Patates, el carrer Sant Domènech, la plaça de l’Escorxador, la plaça del Gra, la plaça Mercat, la placeta baixa de la Rambla, el carrer Sant Pere (a la façana del Museu del Joguet) i la plaça Josep Pla.L’artista Xavi Bové es dedica a crear obres on l’art i la tecnologia es donen la mà i on la imatge manté una estreta vinculació amb la música. El seu treball es caracteritza per un enfocament sensible a inquietuds personals, representades amb propostes sinestèsiques. Bové es descriu com un creador especialment interessat en les percepcions de l’ésser humà i la seva relació amb l’entorn. D’aquesta manera abraça una àmplia gamma de camps i tècniques, principalment en l’art digital, ‘light art’ i vídeo art.