Dilluns, 20 de març de 2023 - Edició 1698
La República

Un centenar de persones reclamen justícia a Sallent una setmana després de la mort de l’adolescent

ACN Sallent – Un centenar de persones han demanat justícia aquest dimarts a Sallent i han protestat contra l’assetjament escolar. Just una setmana després dels fets, familiars, coneguts i alumnes […]

Agències 28/02/2023

ACN Sallent – Un centenar de persones han demanat justícia aquest dimarts a Sallent i han protestat contra l’assetjament escolar. Just una setmana després dels fets, familiars, coneguts i alumnes de l’institut Llobregat han fet un minut de silenci en record dels bessons. Després, han caminat fins a les portes del centre, on han penjat cartells amb missatges com ‘Stop ‘bullying” o ‘Sallent no calla’. La presidenta de l’associació NACE contra l’assetjament escolar, Carmen Cabestany, que també ha fet de portaveu de la família, ha assegurat que no s’ha actuat correctament i acusa el Govern de no implementar el Decàleg contra l’assetjament escolar. Companyes de l’institut asseguren que els bessons eren víctimes d’assetjament i critiquen la gestió del centre.

“La meva mare va venir a parlar molts cops amb direcció perquè em feien ‘bullying’ i el centre no va fer res. És una vergonya d’institut”. La Laia, que ara té 20 anys, relata així l’assetjament escolar que va patir quan estudiava al centre i lamenta la forma d’actuar que, aleshores, va tenir la direcció. Assegura que, com ella, hi ha d’altres casos i, per això, ha decidit participar a la protesta que s’ha fet aquest dimarts: “Pels que ja no ho poden explicar i pels que estan patint”.

La marxa, que ha començat a les portes del domicili dels bessons, s’ha fet en silenci fins a l’institut, on el centenar de participants ha xiulat contra la gestió del centre i per reclamar justícia. La presidenta de l’associació NACE contra l’assetjament escolar, Carmen Cabestany, a qui la família li ha demanat fer de portaveu aquest dimarts, ha assegurat que, des de l’institut, “probablement no s’ha actuat correctament”. “Em diuen que aquestes criatures estaven freqüentment castigades durant sis hores a la nevera per haver-se defensat -bé o malament-. Es castigava a les víctimes i no als agressors”, subratlla.

Un fet que han confirmat a l’ACN companyes del centre. Expliquen que, constantment, les apartaven de classe i les castigaven a una sala coneguda amb el nom de nevera perquè, segons diuen, les finestres estaven sempre obertes.

<strong>Decàleg contra l’assetjament </strong>

Cabestany ha lamentat que el Govern no implementi el Decàleg contra l’assetjament escolar aprovat al Parlament l’any 2020. “Ho demanem constantment, però ens diuen que tenen la USAV, la unitat de suport als alumnes en situacions de violències”. “Per nosaltres això és una manera d’emmascarar, de relativitzar. La primera mesura del decàleg és que es parli d’assetjament escolar, que no sigui un tabú”, subratlla.