Diumenge, 13 de juny de 2021 - Edició 1052
La República

Un brot de covid-19 a la residència Els Arcs de Figueres deixa dos morts i 58 contagiats, 40 dels quals residents

ACN Figueres .-Un brot de coronavirus a la residència Els Arcs de Figueres ha deixat dos morts i 56 contagiats. Del total d’afectats, 40 són residents –dels 67 que hi […]

Avatar
Agències 02/02/2021

ACN Figueres .-Un brot de coronavirus a la residència Els Arcs de Figueres ha deixat dos morts i 56 contagiats. Del total d’afectats, 40 són residents –dels 67 que hi ha al centre- i deu persones han requerit ingrés hospitalari. En relació als treballadors, ha afectat 18 professionals d’una plantilla de 64, dos dels quals ja s’han recuperat de la malaltia. El primer contagi es va detectar el 7 de gener en un treballador i es van activar totes les mesures de control. Es va sectoritzar la residència i el dia següent va sortir un segon treballador positiu. Aleshores, es va posar en marxa un cribratge que va detectar, en un primer moment, quatre usuaris afectats a la primera planta del centre.

Progressivament, van anar sortint nous casos entre residents de les altres dues plantes i dos treballadors més van donar positiu, tot i que sense simptomatologia. Des de l’inici del brot, s’han anat detectant nous casos entre treballadors i usuaris que han acabat positivitzant. Salut preveu realitzar durant aquesta setmana tests serològics als primers residents positius per determinar el seu estat immunològic i poder començar el procés de desaïllament. També es faran proves PCR a 17 usuaris negatius. En els propers dies, a més, s’avançarà en l’administració de la segona dosi de la vacuna contra la covid-19 entre els residents que fins ara no han estat afectats pel brot. El Departament i l’Agència de Salut Pública asseguren que estan treballant amb la direcció del centre per fer un seguiment de la situació i de les mesures de control, juntament amb els professionals de la residència, que fan un seguiment diari dels pacients, i de l’Equip d’Atenció Primària de Figueres.