Diumenge, 20 de juny de 2021 - Edició 1060
La República

UGT veu “precipitat i perillós” el pla d’Educació per obrir els centres al juny i en demana la retirada

ACN Barcelona.-UGT ha qualificat de “precipitat i perillós” el pla d’obertura dels centres educatius presentat aquest dimecres pel Departament d’Educació i n’ha demanat la “retirada immediata”. El sindicat assegura que […]

Avatar
Agències 20/05/2020

ACN Barcelona.-UGT ha qualificat de “precipitat i perillós” el pla d’obertura dels centres educatius presentat aquest dimecres pel Departament d’Educació i n’ha demanat la “retirada immediata”. El sindicat assegura que els centres públics “amb prou feines” disposen d’equips de protecció individual “en condicions per dur a terme les preinscripcions presencials” i s’ha preguntat “quines garanties” hi ha que n’hi hagi en aquells centres que obrin l’1 de juny perquè estan en territoris en fase 2. Per això, el sindicat valora convocar aturades per “donar cobertura” a treballadors que “se sentin obligats a posar en risc la seva salut”. UGT ha denunciat que el conseller Josep Bargalló “no els ha “consultat ni comunicat” el pla.

UGT ha assegurat que els sindicats no han negociat ni se’ls ha consultat les propostes que ha fet Educació, i ha lamentat el “menyspreu” que considera que han rebut per part de la conselleria. De fet, han reclamat una convocatòria urgent d ela taula de negociació i del comitè de prevenció de riscos laborals per poder estudiar i consensuar una proposta de retorn a les aules el curs que ve.El sindicat considera que les raons que han portat Educació a obrir centres educatius a partir de l’1 de juny en aquelles regions que estiguin en fase 1 “no són ni educatives ni de caràcter sanitari”. “Ens temem que no tinguin més a veure amb una concepció conservadora dels centres educatius com a simples aparcaments que permetin a pares i mares tornar a la feina sense valorar com cal un risc de contagi prou evident”, asseguren en un comunicat.Pel que fa a les llars d’infants, UGT assegura que Bargalló “s’ha inventat un servei comunitari” dels centres educatius, i alerta que “les condicions de distanciament imposades per motius de salut són impossibles de complir i obeeixen únicament a criteris econòmics, en cap cas educatius i sanitaris”.