Diumenge, 26 de setembre de 2021 - Edició 1158
La República

UGT defensa la reducció de la jornada i “treballar menys, cobrar més i treballar millor”

ACN Barcelona.-El secretari general d’UGT a Catalunya, Camil Ros, ha defensat la reducció de la jornada laboral per “treballar menys, cobrar més i treballar millor” i ha assegurat que cal […]

Avatar
Agències 03/04/2019

ACN Barcelona.-El secretari general d’UGT a Catalunya, Camil Ros, ha defensat la reducció de la jornada laboral per “treballar menys, cobrar més i treballar millor” i ha assegurat que cal tornar a situar al debat aquesta demanda. En el marc d’un acte en celebració del centenari de la jornada de vuit hores, Ros ha reivindicat la conciliació personal i laboral per tenir “més lleure i una feina més digna” i ha demanat que en cap cas sigui motiu d’acomiadament. En aquest sentit, el secretari general ha lamentat que des de la reforma laboral es treballa “més, pitjor i cobrant menys” i ha remarcat que aquesta millora també beneficiaria a les empreses perquè, segons ha afirmat, “està demostrat que així es produeix més”.

Així, Ros ha assegurat que les empreses haurien de ser “sensibles” a aquesta realitat però ha lamentat que les patronals “no ho entenguin”. Ha afegit que les empreses “es queixen” de l’absentisme i la sinistralitat laboral i ho ha atribuït precisament a les “males” condicions actuals. En aquest sentit, Ros ha remarcat que no confien en les patronals i ha apuntat que quan s’han aconseguit “grans canvis” ha estat des de la mobilització al carrer, com en el cas de la jornada de vuit hores amb la vaga de La Canadenca. “Les conquestes laborals no neixen als Consells de Ministres ni als Parlaments, neixen de la base i es converteixen en realitat”, ha reivindicat. Així, encara que ha explicat que ell preferiria “un acord de consens” amb la patronal per la reducció de la jornada, ha reconegut que caldrà mobilitzar-se.De manera similar, ha assegurat que cal que els polítics prenguin la temàtica laboral “a primera línia” i sigui un element central a de cara a les eleccions. A més, ha retret als dirigents polítics, i en especial a l’executiu de Sánchez, “no ser prou valents” quan hi ha discussions laborals.Facilitar els ERO, una proposta “de mal gust”D’altra banda, Ros ha respost a la demanda que Foment del Treball feia al govern espanyol que surti de les eleccions del 28-A de facilitar els tràmits per fer un ERO. “Em sembla una proposta no de mal gust però gairebé”, ha retret Ros, que ha afegit que si es deroga la reforma laboral “s’acabaran les traves judicials”.