Edició 1773

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 03 de juny del 2023
Edició 1773

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 03 de juny del 2023

TV3, sobre el gag de la Verge del Rocío: “La sàtira és símptoma de qualitat democràtica”

|

- Publicitat -

ACN Barcelona – TV3 ha opinat aquest dimarts a l’entorn del gag sobre la Verge del Rocío emès al programa ‘Està passant’ que “la sàtira és símptoma de qualitat democràtica”. La cadena s’ha posicionat així davant la polèmica suscitada per l’espai humorístic, que ha motivat queixes de diverses entitats i una denúncia de la Fundació Espanyola d’Advocats Cristians. “La cadena ha fet sempre humor sobre tot, i ho continuarà fent. I no vol entrar en declaracions i contradeclaracions”, han afegit fonts del canal televisiu de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA). La denúncia del col·lectiu d’advocats acusa els responsables del programa de fer una “representació escarnidora dels sentiments religiosos, cristianòfoba i andalusòfoba”.

La paròdia del programa ‘Està passant’ de TV3 es va emetre el 4 d’abril i consistia en una entrevista a l’actriu Judit Martín disfressada com a Verge del Rocío, amb un nino que simbolitzava el nen Jesús i que va comptar amb diverses mofes sobre la vida sexual, la religiositat i l’accent andalús.

Publicitat

La Federació d’Entitats Culturals Andaluses de Catalunya (FECAC) va denunciat el ‘gag’. La Junta d’Andalusia també presentarà una queixa formal a la Federació d’Organismes o Entitats de Ràdio i Televisió Autonòmics (FORTA).

La Conferència Episcopal Tarraconense també s’ha pronunciat sobre el gag. L’església catalana ha manifestat avui el seu “rebuig” davant la paròdia, que considera que “fereix la sensibilitat de moltes persones” i, particularment,” la de tots els creients que, sota aquesta advocació de la Verge Maria, guarden la seva fe i les seves tradicions religioses”.

Aquest mateix dimarts, el president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha mostrat “respecte i consideració” per totes les religions i per les persones que hi creuen. Aragonès ha declinat, però, valorar les represàlies que es demanen contra la televisió pública.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió