Divendres, 24 de setembre de 2021 - Edició 1156
La República

Tret de sortida a les rebaixes d’estiu sense aglomeracions al centre de Barcelona i en plena onada de calor

ACN Barcelona.-Les rebaixes d’estiu han donat el tret de sortida oficial aquest divendres al matí sense aglomeracions al centre de Barcelona i en plena onada de calor a la capital […]

Avatar
Agències 28/06/2019

ACN Barcelona.-Les rebaixes d’estiu han donat el tret de sortida oficial aquest divendres al matí sense aglomeracions al centre de Barcelona i en plena onada de calor a la capital catalana. A l’avinguda del Portal de l’Àngel, degoteig constant de gent amb bosses a la mà però amb un trànsit menor al que s’hi pot veure un dissabte qualsevol. A les botigues del centre no s’hi han format llargues cues i s’hi podia comprar “bé”, segons ha explicat l’Arlet, que ha vingut expressament de Sant Cugat del Vallès amb la família per aprofitar el primer dia oficial de descomptes. “Preferim venir al matí que està més tranquil que a la tarda o el cap de setmana”, ha afirmat a l’ACN. Als compradors que han pogut apropar-se al centre encara que sigui dia feiner no els han tirat enrere les altes temperatures. “Dins les botigues amb l’aire condicionat s’està bé”, ha dit la Maria, de Barcelona. “Quan entres a la botiga tens com un alleujament”, ha coincidit la Montserrat, també de la capital catalana.

La gran majoria de compradors autòctons eren conscients que les rebaixes començaven el 28 de juny i no l’1 de juliol. Alguns se n’han assabentat per la ràdio, altres per la televisió o les xarxes socials. D’altres no n’eren conscients i se les han trobat caminant pel centre. És el cas dels turistes. De fet, alguns feien compres sense saber que era el primer dia de rebaixes.”No estàvem al corrent que hi havia rebaixes però les aprofitem”, ha explicat la Sirine, turista francesa amb una bossa d’una gran cadena a la mà. Anava amb els seus pares a la Sagrada Família, amb qui ha viatjat des de Saint Étienne, però han decidit anar de botigues perquè el monument els quedava més lluny del que pensaven. “Seguirem de rebaixes tot el matí”, ha dit.La Patrícia, de l’Hospitalet de Llobregat, ha aprofitat el matí perquè treballa a la tarda a una gran cadena del Portal de l’Àngel. “Avui segurament s’esgotin moltes de les coses que hi ha de rebaixes. He vingut abans a comprar alguna cosa que ja havia vist”, ha explicat. Sobre la calor, considera que com “al carrer s’està fatal” ve de gust entrar a les botigues.”A les botigues s’està molt millor que fora”, ha dit la Maria, que ja portava alguna bossa a la mà amb les primeres compres i ha anat de compres expressament perquè tenia el matí lliure. En canvi, la Montserrat i la Pete simplement passaven pel centre i han decidit fer un cop d’ull a les botigues ja que hi eren, sense tenir previst comprar massa. “No necessito més”, ha dit la Montserrat, que buscava un pantaló nou. “Igual em compro algun caprici”, ha reconegut la Pete. La Montserrat anava “buscant l’ombra” però ha opinat que “la gent que té ganes de d’anar de rebaixes hi anirà igualment faci calor o no”. La Pete ha considerat que “no cal córrer”, ja que les rebaixes “duren molt” -el final oficial està marcat per al 31 d’agost-, i igual hi torna la setmana que ve.”El que vendrem avui, no ho vendrem la setmana que ve”L’encarregada de la sabateria de Portal de l’Àngel Scala Dei, Celia Cañas, ha explicat que a primera hora d’aquest divendres l’activitat estava “més parada”. El migdia ha estat “més mogut” i suposa que “al llarg del dia s’anirà animant una mica més”. Cañas ha opinat que per començar abans les rebaixes “la gent no compra més” sinó que compren simplement “el que han de comprar”. “El que vendrem avui, no ho vendrem la setmana que ve”, ha reflexionat.A una via adjacent, al carrer Condal, menys activitat. La Neus, encarregada de la botiga de roba Vainilla, ha afirmat que les rebaixes no els beneficien “gens ni mica” però es veuen “obligats” a fer-les. “Jo vaig notar més moviment ahir que avui”, ha dit. “La gent tira cap a Portal de l’Àngel, passeig de Gràcia, aquí venen de retirada. Quan passen ja han comprat encara que estigui més barat”, ha remarcat.